home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Δημήτρης Κωστούρος, οι απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοτών, η προσπάθεια και οι περιορισμοί του Facebook Live

Αντιδράσεις με τους μονολόγους και το άγχος της εκλογικής αναμέτρησης – Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κοινού και αντιμετωπίζει δυσκολίες με την επικοινωνία και τον ανταγωνισμό
facebook live Δημήτρης Κωστούρος

Ο Δημήτρης Κωστούρος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων και εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους δημότες του μέσω μιας ζωντανής μετάδοσης στο Facebook Live. Προσπαθώντας να προσεγγίσει τους πολίτες του, αντιμετώπισε όμως προκλήσεις και περιορισμούς που οδήγησαν σε μια αμφιλεγόμενη εμπειρία για αυτόν και τους ακόλουθους του στα social media.

Η προσπάθεια του Δημήτρη Κωστούρου να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοτών μέσω της πλατφόρμας του Facebook Live φάνηκε να είναι αρχικά μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια επικοινωνίας με τους πολίτες του. Ωστόσο, παρά τις αρχικές προσδοκίες, η ζωντανή μετάδοση δεν συγκέντρωσε το αναμενόμενο ενδιαφέρον, καθώς ήταν λίγα για έναν υποψήφιο δήμαρχο τα like και τα σχόλια. Αυτό φάνηκε ακόμη πιο έντονα όταν λάβουμε υπόψη τον αριθμό των πολλών κοινοποιήσεων που έγιναν από πριν για τη ζωντανή αυτή μετάδοση.

Σημαντικό ρόλο στο χαμηλό ενδιαφέρον του κοινού έπαιξε η απόφαση του Δημήτρη Κωστούρου να περιορίσει τους σχολιασμούς κατά τη διάρκεια της μετάδοσης. Ενώ η επιλογή αυτή μπορεί να έγινε ενδεχομένως για να διατηρηθεί η ευπρέπεια και να αποτραπούν ενδεχόμενες αντιξοότητες, η απουσία σχολίων συνέβαλε στη δημιουργία αρνητικού κλίματος στα social media. Κάποιοι χρήστες αντέδρασαν αρνητικά, καταλογίζοντας στον δήμαρχο ότι περιορίζει την ελευθερία έκφρασης και επιλέγει να αποφεύγει την κριτική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δημήτρης Κωστούρος, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του απέφευγε γενικά να απαντά ακόμα και στις “δύσκολες” ερωτήσεις, αυτή τη φορά τόλμησε να έρθει πιο κοντά στους δημότες του μέσω της ζωντανής σύνδεσης. Το άγχος όμως ήταν παρών. Και παρότι ο ίδιος σκέφτηκε να αλλάξει την εικόνα του και να επικοινωνήσει πιο άμεσα με τους πολίτες, τελικά έδειξε ότι δυσκολεύεται.

Ο Δημήτρης Κωστούρος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό και τις προσπάθειες που καταβάλει να επικοινωνήσει με τους δημότες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο δήμαρχος Ναυπλιέων είχε συνηθίσει τους μονολόγους και απέφευγε την ανταπόκριση σε ερωτήσεις τόσο των πολιτών, όσο και των δημοσιογράφων. Αυτό πλέον σήμερα, δημιουργεί σοβαρό άγχος εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, καθώς οι αντίπαλοί του αξιοποιούν αυτή την αδυναμία του για να τον κριτικάρουν και να επισημαίνουν την έλλειψη διαφάνειας στη δημοτική του διοίκηση.

Η προσπάθεια του να αντιμετωπίσει αυτή την κριτική και να προσεγγίσει το κοινό μέσω της ζωντανής μετάδοσης στο Facebook Live που επιχείρησε την Πέμπτη, αποτέλεσε μια προσπάθεια να αναπληρώσει το κενό επικοινωνίας που έχει δημιουργήσει η προηγούμενη πολιτική του στάση. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή αντιμετώπισε προκλήσεις. Αρκετοί πολίτες που περίμεναν να έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τις ερωτήσεις τους αισθάνθηκαν αγνοημένοι, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αρνητικές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Η επικοινωνιακή τακτική του Δημήτρη Κωστούρου, παρά τις προσπάθειες να αναζωογονηθεί, αποτελεί ένα θέμα που παραμένει άγνωστο αν στο εναπομείναν διάστημα μέχρι τις εκλογές, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί και να διορθωθεί. Μια ανοικτή και διαφανής επικοινωνία με τους πολίτες θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει τον τρόπο για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους και να επηρεάσει θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών. Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση πάντως θα δοκιμάσει την ικανότητά του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κοινού και να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis