home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δήμος Νεμέας: Υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα IPA ADRION

Ο Δήμος Νεμέας με την υποστήριξη της Βιώσιμης Πόλης, υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης για την οινοπαραγωγή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα IPA ADRION
ΝΕΜΕΑ2

Το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» με ανακοίνωσή του, στηρίζει τον Δήμο Νεμέας και την ένταξη του στο Ευρωπαϊκό  Πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Η ανακοίνωση:  

“Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι με τη στήριξη του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», υποβλήθηκε πρόταση για χρηματοδότηση στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα IPA ADRION με επικεφαλής το Δήμο Νεμέας.

Η πρόταση με τίτλο «Η Βιώσιμη Οικονομία στον Οίνο: Σχεδιασμός με βάση την κυκλική οικονομία και καινοτόμες λύσεις συσκευασίας – wines» (Sustainable Wine Design Economy – Circular economy design and innovative packaging solutions), αφορά στην εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στον κλάδο της οινοπαραγωγής, ώστε να διασφαλιστεί η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του οίνου, από το αρχικό στάδιο του σχεδιασμού μέχρι και την απόρριψη της συσκευασίας του.

Ο Δήμος Νεμέας με την υποστήριξη της Βιώσιμης Πόλης εφόσον εγκριθεί το έργο, θα ηγηθεί μιας διεθνούς ομάδας αποτελούμενης από φορείς από τις εξής χώρες: Ελλάδα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κροατία, Σερβία και Σλοβενία.

Το συγκεκριμένο έργο θα αναδείξει το Δήμο, καθώς και το φημισμένο κρασί της Νεμέας, και θα του δώσει την ευκαιρία να διαδραματίσει έναν συντονιστικό ρόλο σε μια τόσο αξιόλογη ομάδα φορέων.

Η Βιώσιμη Πόλη παραμένει δίπλα στο Δήμο και τον στηρίζει ενεργά σε κάθε προσπάθεια και στόχο που θέτει”.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis