home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πανσέληνος: Eκδηλώσεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους με ελεύθερη είσοδο

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πανσέληνο απόψε Τρίτη 1η, σε 50 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 20.00 έως τις 24.00
Παλαμήδι

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, σε ολόκληρη τη χώρα, με ελεύθερη είσοδο τη νύχτα της αυγουστιάτικης Πανσελήνου που φέτος θα ανατείλει δύο φορές: την πρώτη και την τελευταία νύχτα του Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πανσέληνο απόψε Τρίτη 1η, αλλά και στις 30 Ιουλίου και 30 Αυγούστου, σε 50 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα. Περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, βραδιές ​αστροπαρατήρησης, βραδιές όπερας κ.ά. Άλλοι 50 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία, θα υποδεχθούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο (20.00-24.00)

Πανσέληνος στην Πελοπόννησο:

Αρχαιολογικός χώρος Περιστερίας, Μουσικής παράσταση: “Στη χάση και στη φέξη” [Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τριφυλίας].

Κεντρικός Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Κορίνθου, Ο Χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, από τις 20.00 έως τις 24.00

Αρχαιολογικός Χώρος Ίσθμιας,  Μουσική εκδήλωση με κλασική μουσική σε συνεργασια με τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ίσθμιας.

Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας  Σικυώνας, Μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του μουσείου με τίτλο “Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο” του ΝΠΔΔ ” η Μηκώνη’.

Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου Περαχώρας. Ο Χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο. (Είναι ανοικτός και ελεύθερα προσβάσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου).

Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Νεμέας. Ο Χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis