home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γιορτή γαστρονομίας στο Γεράκι Λακωνίας

Γαστρονομικό Φεστιβάλ με φημισμένα λακωνικά προϊόντα και δημιουργίες από την Σχολή Υφαντικής Τέχνης Γερακίου

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Γιορτή γαστρονομίας στο Γεράκι Λακωνίας
ΝΙΚΑΣ 2

Μια όμορφη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στην καθιερωμένη γιορτή γαστρονομίας στο Γεράκι Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εκτός απο προϊόντα και γευστικά εδέσματα, θαύμασαν και υπέροχες δημιουργίες υφαντικής τέχνης του ορθού αργαλειού, από την περίφημη Σχολή Υφαντικής Τέχνης Γερακίου. 

ΝΙΚΑΣ 4

 Ανάμεσα στον κόσμο ήταν και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ο οποίος δήλωσε:  

“Στο Γεράκι Λακωνίας βρέθηκα χθες βράδυ, στην καθιερωμένη γιορτή γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Μια όμορφη βραδιά, γεμάτη γεύσεις, αρώματα, παιδικά χαμόγελα, δημιουργίες, με πρωταγωνιστές τα φημισμένα λακωνικά μας προϊόντα.Η βραδιά, όμως, εκτός από τα προϊόντα και τη μαγειρική, είχε αναφορά και στην περίφημη Σχολή Υφαντικής Τέχνης Γερακίου!

Μαζί με το γαστρονομικό Φεστιβαλ, λοιπόν, δώσαμε και τα πτυχία στους μαθητές των τελευταίων εκπαιδευτικών κύκλων της Σχολής Υφαντικής Τέχνης, μια σχολή που επαναλειτούργησε λόγω της καλής συνεργασίας που είχαμε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών και τον Δήμο Ευρώτα.Η υφαντική τέχνη του ορθού αργαλειού για αιώνες περνούσε από τη μάνα στην κόρη, όμως κινδύνευε να χαθεί.

ΝΙΚΑΣ 3

Η Περιφέρεια προμηθεύτηκε αργαλειούς, κάλυψε τις δαπάνες για τις πρώτες ύλες και την εκπαίδευση, ο Δήμος προσέφερε το κτήριο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και οι υφάντρες της περιοχής έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πλέον υπάρχουν οι προϋποθέσεις το Γεράκι να γίνει κέντρο υφαντικής τέχνης, όχι μόνο για την Πελοπόννησο αλλά και για την χώρα μας”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis