home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ηλεία: Πλήθος καταγγελιών για εμπρησμό – «Βάζουν φωτιές κάθε μέρα»

Οι φωτιές εκδηλώθηκαν σε τρεις περιοχές ταυτόχρονα, κάτι που προκαλεί εύλογες υποψίες ότι υπάρχει ανθρώπινος δάκτυλος, όπως ανέφεραν ντόπιοι
Πυρκαγιές 1

Πολλές είναι οι καταγγελίες περί εμπρησμού όσον αφορά στις φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες, Σάββατο, στην Ηλεία και οδήγησαν στην αποστολή μηνύματος. Η εικόνα στο σημείο είναι πολύ καλύτερη σήμερα.

Οι φωτιές εκδηλώθηκαν σε τρεις περιοχές ταυτόχρονα, κάτι που προκαλεί εύλογες υποψίες ότι υπάρχει ανθρώπινος δάκτυλος, όπως ανέφεραν και πολλοί ντόπιοι.

Ειδικότερα, ξέσπασαν στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Φαναρά, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν γρήγορα και αποτράπηκε η επέκτασή τους.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως αν δεν είχαν προηγηθεί οι δυο πυρκαγιές στις Καρούτες και στην Παλαιοβαρβάσαινα και δεν υπήρχαν εναέρια μέσα στην περιοχή, η φωτιά θα είχε φτάσει μέχρι τον οικισμό.

«Η φωτιά ξεκίνησε δίπλα στο ίδιο σημείο, δίπλα στην Εθνική Οδό, όπως στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, μάλιστα δύο μέρες πριν είχαν εκδηλωθεί δύο πυρκαγιές στο ίδιο σημείο, οι οποίες είχαν ελεγχθεί πολύ γρήγορα» είπε ο ίδιος.

Κάτοικος της περιοχής επεσήμανε στην ΕΡΤ πως «και πριν από δύο μέρες, είχαμε πάλι απόπειρα εμπρησμού. Δεν είχε ανέμους και την προλάβαμε».

Άλλος ντόπιος σημείωσε πως «βάζουν φωτιές κάθε μέρα», ενώ άλλο άτομο επεσήμανε πως «είναι η έκτη μέρα που επιχειρούν να μας κάψουν, μέσα σε διάστημα 10 ημερών».

«Είναι το μόνο εναπομείναν δάσος από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2021, είναι λίγα μέτρα από τον οικισμό της Αρχαίας Ολυμπίας, τον αρχαιολογικό χώρο και ξενοδοχειακές μονάδες» ενημέρωσε άλλος κάτοικος.

Σημειώνεται πως οι φωτιές σήμερα παρουσιάζουν πολύ καλή εικόνα και επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τις φωτιές και να αντιμετωπίσουν άμεσα, αν χρειαστεί, πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ δεν έχει απαιτηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων.

Η προσαγωγή έγινε σύλληψη

Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως το άτομο, που προήχθη χθες ως ύποπτο για απόπειρα εμπρησμού, τελικώς συνελήφθη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ανακριτικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας στον Πύργο συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έναν άνδρα 65 ετών, ως υπαίτιο απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση, σε ποώδη βλάστηση, στην επαρχιακή οδό Ξηροκάμπου – Πεύκες.

Μετά τη σύλληψη του οι ανακριτικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν την εισαγγελία του Πύργου.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το άτομο αυτό δεν συνελήφθη σχετικά με τις χθεσινές φωτιές αλλά για άλλο περιστατικό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis