home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η απέραντη παραλία του Κορινθιακού με τα βαθυγάλαζα νερά και τα πυκνά πευκοδάση ολόγυρα

Η απόδραση στην απέραντη Ψάθα είναι μια ευκαιρία για μια μονοήμερη εκδρομή που θα τελειώσει με τη δύση του ηλίου, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα δίπλα στο κύμα
Παραλία Ψάθα

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ακτές του Κορινθιακού κόλπου, η οποία βρίσκεται σε αρκετά κοντινή απόσταση από την Αθήνα, δεν είναι άλλη από την παραλία της Ψάθας. Οφείλει το όνομά της στο φυτό ψαθί-βούρλο που φύεται στο παρακείμενο έλος και περιτριγυρίζεται από τα καταπράσινα πευκόφυτα δάση του Κιθαιρώνα ή τουλάχιστον ότι έχει απομείνει από αυτά λόγω των συχνών πυρκαγιών στην περιοχή.

Η υπέροχη ακρογιαλιά της Αττικής με το πολύχρωμο βοτσαλάκι και τα βαθυγάλαζα νερά, με τα πυκνά πευκοδάση ολόγυρα, αποτελούσε το καταφύγιο των ψαράδων και των κάθε λογής αναχωρητών. Τώρα πλέον αρχίζουν να τη μαθαίνουν σιγά σιγά και οι παραθεριστές.

Διακρίνεται για τα καθαρά και βαθυγάλαζα νερά της και για τις άπειρες επιλογές που σου προσφέρει. Η παραλία Ψάθα που απλώνεται στον Κορινθιακό και έχει μεγάλη έκταση, άρα και τη δυνατότητα να επιλέξει κανείς σημεία με περισσότερο ή λιγότερο κόσμο, οργανωμένα ή μη, ανάλογα με τα γούστα του.

Η πρόσβαση δεν είναι δύσκολη και γίνεται από τη διαδρομή Βίλια προς Ψάθα ή από τα Μέγαρα μέσω της παραλιακής οδού του Αλεποχωρίου.

Υπάρχουν πολλά μαγαζιά κατά μήκος της όπου θα βρεις σχεδόν τα πάντα όσα χρειάζεσαι. Επίσης η παραλία είναι πολύ κατάλληλη για οικογένειες, καθώς υπάρχουν αρκετά θαλασσινά παιχνίδια και δυνατότητα ενοικίασης σκαφών κατά μήκος της.

Η απόδραση στην απέραντη Ψάθα είναι μια ευκαιρία για μια μονοήμερη εκδρομή που θα τελειώσει με τη δύση του ηλίου, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα δίπλα στο κύμα.

Βίντεο: Tasos Fotakis | DroneWorks | Travel

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ελένη Κασσωτάκη

    Ναι, αλλά για να πας στην Ψάθα κινδυνεύεις να σκοτωθείς. Πρέπει να περάσεις ένα στενό πέρασμα που γίνονται κατολισθήσεις βράχων. Με λίγα λόγια κινδυνεύεις να σου έρθει το βουνό στο κεφάλι. Χάλια ο δρόμος!!!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis