home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Γαβρήλος: Χωρίς άμεσο σχέδιο η Κυβέρνηση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αργολίδας

Στην Βουλή συζητήθηκε σήμερα ανάμεσα στον βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και στον Υφυπουργό Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους, το θέμα της υποστελέχωσης
Νοσοκομείο Άργους

Στην Βουλή συζητήθηκε σήμερα ανάμεσα στον βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και στον Υφυπουργό Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους, το θέμα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Αργολίδας μετά από κατάθεση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Γιώργου Γαβρήλου.

Για το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Άργους

Ο Γιώργος Γαβρήλος αρχικά, υπογράμμισε τα μείζονα προβλήματα λειτουργίας του Ακτινολογικού του Νοσοκομείου Άργους εξαιτίας της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό. Να θυμίσουμε μόνο, σχολίασε,  ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες του 2023 και ενώ στο συγκεκριμένο τμήμα εργάζονταν τρεις Ακτινολόγοι γιατροί, ο ένας γιατρός με αιφνίδια απόφαση της 6ης ΥΠΕ αποσπάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης και ο δεύτερος, για λόγους υγείας, βγήκε σε αναρρωτική άδεια. Έτσι το Τμήμα έμεινε να λειτουργεί με έναν μόνο Ακτινολόγο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες αλλά και να έχει γίνει, μέχρι σήμερα, αναστολή των τακτικών ραντεβού. Ο κόσμος της Αργολίδας καθημερινά αναγκάζεται να καταφεύγει για διαγνωστικές αλλά και για προληπτικές εξετάσεις (μαστογραφία, κα) σε ιδιώτες γιατρούς για να εξυπηρετηθεί, επιβαρυνόμενος το ανάλογο υψηλό κόστος, σημείωσε, ενώ σε περίπτωση που δεν εφημερεύει γιατρός το ΕΚΑΒ αναγκάζεται να μετακινεί για μια απλή διαγνωστική εξέταση τον ασθενή στα όμορα Νοσοκομεία και να τον φέρνει πάλι πίσω στο Άργος, τόνισε.

Παράλληλα, από το βήμα της Βουλής ενημέρωσε τον Υφυπουργό Υγείας ότι ο μοναδικός Ακτινολόγος που μέχρι πρόσφατα κρατούσε όλη τη λειτουργία του Τμήματος, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στο φόρτο εργασίας και στις εφημερίες, σήμερα το πρωί υπέβαλε παραίτηση, προφανώς για λόγους burn out.

Τέλος, ο Βουλευτής Αργολίδας ζήτησε από τον Υφυπουργό να ανακαλέσει την απόφαση μετακίνησης στο ΓΝ Τρίπολης του γιατρού Ακτινολόγου που οργανικά ανήκει στην Αργολίδα. Επίσης ζήτησε την άμεση εξεύρεση λύσης για την κάλυψη των θέσεων, με μόνιμο προσωπικό, έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες και να επανέλθει σε κανονική λειτουργία στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, σημειώνοντας πως ούτε η ρουσφετολογικού χαρακτήρα κίνηση της προκήρυξης θέσης Διευθυντή στο Τμήμα- ενώ υπάρχει ήδη Διευθυντής-, ούτε οι πρόσκαιρες μετακινήσεις γιατρών για κάλυψη των κενών, λύνουν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αργολίδας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση αρκέστηκε να ενημερώσει ότι το Υπουργείο έχει προκηρύξει δυο θέσεις ακτινολόγων- εκ των οποίων η μια θέση Διευθυντή- αλλά με αμφίβολη τύχη για την πλήρωσή τους. Παράλληλα, έκοψε κάθε συζήτηση περί επαναφοράς, από την Τρίπολη, του γιατρού ακτινολόγου που ανήκει οργανικά στη Μονάδα του Άργους.

Για το Παιδιατρικό Τμήμα του ΓΝΑ και για τα Κέντρα Υγείας Λυγουριού και Κρανιδίου

Με αφορμή τη διαδικασία της απάντησης στην Επίκαιρη Ερώτηση, ο Γιώργος Γαβρήλος σχολίασε πως τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας είναι πολλά σε όλες τις ειδικότητες. Ένας μόνο παιδίατρος υπηρετεί, σημείωσε, στην Νοσηλευτική Μονάδα Άργους και ένας στο Ναύπλιο, ενώ δεν λειτουργεί ούτε η Παιδιατρική Κλινική στην Αργολίδα, για την οποία ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα. Με αυτή την κατάσταση αναγκάζεται το Νοσοκομείο να χάνει δυνάμεις και από το ΕΚΑΒ αφού χρειάζεται συχνά η μεταφορά παιδιών στην Αθήνα ακόμη και για απλές οδηγίες. Πρέπει άμεσα, τόνισε, να προκηρυχτούν θέσεις παιδιάτρων και στις δύο νοσηλευτικές μονάδες και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στο Ουρολογικό και στο Γυναικολογικό Τμήμα, μετά και τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις, καθώς και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Τέλος, επισήμανε πως η κατάσταση των δύο κέντρων Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού είναι τραγική, λόγω της έλλειψης γιατρών. Ειδικά του ΚΥ Κρανιδίου, το οποίο και ο βουλευτής επισκέφθηκε πρόσφατα, έχει ουσιαστικά μείνει χωρίς γιατρούς. Πρέπει άμεσα, αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε πρωτοβάθμια δομή υγείας στην Επίδαυρο και στην Ερμιονίδα, το Υπουργείο να μεριμνήσει για την κάλυψη θέσεων γενικών γιατρών και παθολόγων, τόνισε ο Γιώργος Γαβρήλος.

«Η στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας οφείλει να είναι η προτεραιότητά μας. Η Κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει πολιτική και να δώσει κίνητρα για τη στελέχωσή του», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά το κλείσιμο της ομιλίας του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis