home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Δήμος Ερμιονίδας τίμησε την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO

Τιμητική εκδήλωση – βράβευση της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Μαρίας Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα
Βράβευση Μαρίας Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα (7)

Σε μια λιτή και σεμνή τελετή στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ερμιονίδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, εκδήλωση προς τιμήν της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κας Μαρίας Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε και η βράβευση της Προέδρου από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο.

Η τιμητική εκδήλωση – βράβευση διεξήχθη με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας του Δήμου Ερμιονίδας με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την προσπάθεια ένταξής του στο Παγκόσμιο Δίκτυο πόλεων της UNESCO «Πόλεις που Μαθαίνουν».

Η UNESCO αποτελεί έναν σημαντικό οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών με κύριο στόχο την επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης, μέσω της επικοινωνίας των λαών με την Εκπαίδευση και την ανάδειξη του Πολιτισμού.

Με το Πρόγραμμα «Πόλεις που Μαθαίνουν» η UNESCO στοχεύει στη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου δικτύου πόλεων, το οποίο θα είναι σε θέση να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητές της και να εξελιχθεί μέσω των ευκαιριών μάθησης.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας στον χαιρετισμό του, αφού εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμηση προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Μαρία Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα επισήμανε ότι: « η ένταξη του Δήμου μας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων της UNESCO «Πόλεις που Μαθαίνουν», Θα αποτελέσει για όλους μας ένα παράθυρο γνώσης, παράλληλα όμως και μια ευκαιρία να δουλέψουμε όλοι μαζί και να πετύχουμε το τρίπτυχο της επιτυχίας Εκπαίδευση – Πολιτισμός – Τουρισμός, όπως πολλές ανά τον κόσμο πόλεις που έχουν ενταχθεί στο εν λόγω Πρόγραμμα.

Η Ερμιονίδα θέλει να μάθει!

Η Ερμιονίδα στοχεύει  μέσα από ένα παγκόσμιο δίκτυο να προωθήσει και να διευρύνει τη συμμετοχή πολιτών, συλλόγων και φορέων, να ενώσει απόψεις, ιδέες και προτάσεις, να διαμορφώσει με συνεργασία και σύνεση το αναπτυξιακό μέλλον της. Είμαστε έτοιμοι για το  πρώτο σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση  και  προσωπικά είμαι σίγουρος για τη σπουδαία μας πορεία!»

Την εκδήλωσε χαιρέτισαν επίσης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO,, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμητική διάκριση, επισήμανε την αξία της Εκπαίδευσης στην Τοπική Κοινωνία και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων 8 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα  και ο Αντώνης Γλύκας, μέλος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δ.Σ Δήμου Ερμιονίδας, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας.

Ειδική μνεία έγινε προς το πρόσωπο της εκλιπούσας συντοπίτισσάς μας, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία ήταν Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO με σημαντικό έργο στο ενεργητικό της, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis