home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Περιοδείες σε εταιρείες και παρέμβαση στο ΣΕΠΕ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας σε courier και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του Ναυπλίου
ΣΕΠΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας πραγματοποίησαν περιοδείες, σε εταιρείες ταχυμεταφορών-courier και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του Ναυπλίου, εφιστώντας την προσοχή σε εργοδότες και εργαζόμενους και ζητώντας κανένας εργαζόμενος να μη βγει για διανομή, εκφόρτωση, παραλαβή, όταν το θερμόμετρο ξεπεράσει τους 38 βαθμούς κελσίου.

Έπειτα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο Ναύπλιο, όπου ζητήθηκε η άμεση κινητοποίηση όλων των ελεγκτικών οργάνων, για να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο:

«Η υποστελέχωση της υπηρεσίας, που για δύο ολόκληρους νομούς, Αργολίδα και Αρκαδία, διαθέτει μόνο τρεις ελεγκτές, δείχνει πως η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς κατά πάγια τακτική περιορίζονται σε οδηγίες για μέτρα αυτοπροστασίας, εγκυκλίους, συστάσεις, συσκέψεις κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα κλπ., αξιοποιώντας στο έπακρο και σε αυτή την περίπτωση την απαράδεκτη λογική της «ατομικής ευθύνης» και χωρίς να απαντούν στο ερώτημα ποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εφαρμόσουν αυτές τις οδηγίες και τα υποτυπώδη μέτρα στους χώρους δουλειάς, όπου υπεράνω όλων για την εργοδοσία είναι το κέρδος. (;)…,

Ωστόσο, εκ μέρους του επιθεωρητή έγινε προσπάθεια τηλεφωνικής ενημέρωσης και υποδείξεων σε μια σειρά εργοδότες του κλάδου… Αν δεν συμμορφωθούν θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του, κανένας φόβος, όλοι μαζί μέσα από το σωματείο μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο που έρχεται αντιμέτωπος με την εργοδοτική αυθαιρεσία να σηκώσει ανάστημα και να έρθει σε επαφή με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Τηλ.. 6932134064 , 6932363083 και e-mail: [email protected].

Μπροστά στο νέο κύμα καύσωνα απαιτούμε:

  • Παύση εργασιών εκφόρτωσης – παραλαβής εμπορευμάτων όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38οC, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών διανομής.
  • Πλήρης αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες κ.λπ.). με πλήρη καταβολή του ημερομισθίου.
  • Περιορισμό βαριών εργασιών όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες, παροχή κατάλληλων ΜΑΠ. Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Κατάλληλους κλιματιζόμενους χώρους διαλειμμάτων για την ανάπαυσή μας. Συχνά διαλείμματα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης
  • Παροχή ΔΩΡΕΑΝ πόσιμου δροσερού νερού σε όλους τους εργαζόμενους συμπεριλαμβανομένων οδηγών, αποθηκάριων κλπ
  • Άμεση στελέχωση του ΣΕΠΕ και των ελεγκτικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό. Συνάδελφοι, σε αποθήκες σούπερ μάρκετ, μεταφορικές και ταχυμεταφορές ΔΕΝ υποχωρούμε κάτω από τις πιέσεις της εργοδοσίας.

Το Σωματείο είναι δίπλα μας! Μόνο συλλογικά και συσπειρωμένοι στα σωματεία μας μπορούμε να επιβάλλουμε την προστασία της ζωής μας!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis