home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Νέα Κίος γιορτάζει την Παναγία την Τριχερούσα

Πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Άργους και του Βυζαντινού Χορού «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους»
Η Νέα Κίος γιορτάζει την Παναγία την Τριχερούσα

Με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παναγία την Τριχερούσα, η εικόνα της οποίας βρίσκεται στον Ι.Ν. Θεομάνας-Οδηγήτριας στη Νέα Κίο και η σύναξή της τελείται κάθε χρόνο στις 12 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Άργους και του Βυζαντινού Χορού «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους». 

Το 1952 οικοδομήθηκε η δεύτερη εκκλησία, αφιερωμένη στην Παναγία Θεομάνα – Οδηγήτρια, η οποία είναι πολιούχος της Νέας Κίου, και γιορτάζει στις 23 Αυγούστου κατά την Απόδοση της εορτής της Κοίμησης.

Η Νέα Κίος γιορτάζει την Παναγία την Τριχερούσα 3
Η Νέα Κίος γιορτάζει την Παναγία την Τριχερούσα // ΦΩΤΟ: ΚΕΔΑΜ

Εκεί βρίσκονται οι εικόνες της Θεομάνας – Οδηγητρίας, της Κουκουζέλισσας – Τριχερούσας, της Ευαγγελιστρίας, της Πορταΐτισσας και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης οι οποίες διασώθηκαν από την Κίο της Μικράς Ασίας, ενώ στις 12 Ιουλίου γιορτάζει η Παναγία Τριχερούσα ή Κουκουζέλισσα.

Η Νέα Κίος γιορτάζει την Παναγία την Τριχερούσα 1
Η Νέα Κίος γιορτάζει την Παναγία την Τριχερούσα // ΦΩΤΟ: ΚΕΔΑΜ

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο κ. Παναγιώτης Σκούφης, πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ο οποίος στάθηκε αρωγός στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Γιαλούρης

    Για αυτά είστε πρώτοι!!!! στα υπόλοιπα τυφλοί !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καμιά αντίδραση για τίποτα………….. ίσως είστε η πλουσιότερη κοινότης της Αργολίδας με τα υψηλότερα εισοδήματα ,την πλουσιότερη σε αξία γη και κατοικία !!!!!!!!!!!!!!! διαφορετικά δεν εξηγείτε αυτή η απάθεια , ακόμη και απο κάποιους Κομμουνιστάς που έκαναν σκληρή αντιπολίτευση μόνο στο Γιούβαρλο, αυτο ήταν και είναι ακόμη το πρόβλημα τους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αυτός φταίει για όλα 18 χρόνια και μετά θάνατον !!!!!!!!!!! η μετάλλαξη σε όλο της το μεγαλείο !!!!!!!!! 69 %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% αυτή τη φορά στον Παντοκράτορα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis