home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Εγκρίθηκαν τεχνικές προδιαγραφές για τη δημιουργία ψηφιακού βοηθού (chatbot)

Ένα chatbot μπορεί να παρέχει πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες του Δήμου, θα διευκολύνει τις συναλλαγές των πολιτών με τον Δήμο
ψηφιακή τεχνολογία

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές για τη δημιουργία ενός ψηφιακού βοηθού (chatbot). Ένα chatbot έχει τη δυνατότητα να παρέχει πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως η έκδοση αδειών, η πληρωμή τελών, η ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα. Μπορεί επίσης να διευκολύνει τις συναλλαγές των πολιτών με τον Δήμο, όπως η υποβολή αιτήσεων, η παραλαβή εγγράφων και η εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρίες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αν στηθεί σωστά μπορεί να ενισχύσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να βελτιώσει την επικοινωνία των πολιτών με τον δήμο, επιτρέποντας την εξυπηρέτηση πολλών αιτημάτων και ερωτήσεων με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

Η δημιουργία του chatbot είναι μέρος του σχεδίου για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του και την παροχή μιας καλύτερης εξυπηρέτησης στους πολίτες. Το chatbot ανάλογα με τη μορφή του μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες και να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Τι είναι το chatbot;

Ο ψηφιακός βοηθός ή “chatbot” είναι ένα προηγμένο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες μέσω γραπτών συνομιλιών. Χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορους τομείς για την παροχή πληροφοριών, την επίλυση προβλημάτων και την παροχή υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο.

Με την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για τον δημιουργία ψηφιακού βοηθού, ο Δήμος Ναυπλιέων μπορεί να έχει τη δυναότητα να καταστήσει τις δημόσιες υπηρεσίες πιο προσβάσιμες και αποτελεσματικές για τους πολίτες. Μέσω ενός chatbot, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις και αιτήματα, να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες υπηρεσίες του δήμου, και να λύνουν προβλήματα χωρίς την ανάγκη να επισκεφθούν απευθείας τις δημοτικές υπηρεσίες.

Το chatbot μπορεί να ενισχύσει την προσβασιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των δημοτικών υπηρεσιών, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των πολιτών στη διακυβέρνηση και στη λήψη αποφάσεων.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis