home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πάτρα: Αυξάνονται οι τραυματίες από την κατάρρευση γέφυρας – Αγωνία για εγκλωβισμένους

Το τμήμα ήταν κλειστό και απαγορευόταν η κυκλοφορία – Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία της Πάτρας
Κατάρρευση γέφυρας Πάτρα

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 12 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την κατάρρευση του τμήματος γέφυρας της περιμετρικής Πατρών στο 206ο χιλιόμετρο Πατρών – Πύργου με κατεύθυνση προς Πάτρα, σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ένας νεκρός και 5 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν τρεις τραυματίες.

Όπως ανέφερε, «στις 12:47 σήμερα το μεσημέρι ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χιλιόμετρο Πατρών- Πύργου με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα Ίκαρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις από την 1η και την 5η ΕΜΑΚ», και προσέθεσε ότι τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή ενώ στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε ότι στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ από γειτονικές περιφερειακές ενότητες καθώς και από την Αττική.

Παράλληλα έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Τέλος, σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος και η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Και εκπαιδευμένος σκύλος στις έρευνες

Νωρίτερα, οι πρώτες μαρτυρίες αστυνομικών που έφτασαν στην περιοχή, έκαναν λόγο για ομάδα Ρομά που βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα προκειμένου να προφυλαχθούν από τη ζέστη, ενώ ακόμα δεν είναι σαφές τι ακριβώς συνέβη και κατέρρευσε η γέφυρα. Σημειώνεται ότι στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ο εκπαιδευμένος σκύλος για τον εντοπισμό άλλων εγκλωβισμένων.

Στη γέφυρα γίνονταν εργασίες και στο σημείο της κατάρρευσης έχει πέσει και εκσκαφέας. Η γέφυρα, από τις πρώτες που συναντά κανείς από Αθήνα προς Πάτρα, λίγο πριν την πόλη της Πάτρας, κατέρρευσε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Απομακρύνονται βαρέα οχήματα

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος τόνισε ότι «αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την απομάκρυνση βαρέων μηχανημάτων που βρίσκονται πάνω από το τμήμα που κατέρρευσε, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ή όχι εγκλωβισμένα άτομα». Το σημείο έχει γεμίσει με χαλάσματα και επί τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Επίσης στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες καθώς και από Αττική. Έχει ενημερωθεί από την αστυνομία ο αρμόδιος εισαγγελέας ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis