home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένας νεκρός, 8 τραυματίες και εγκλωβισμένοι από κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα (Βίντεο)

Μεγάλη επιχείρηση στο σημείο – Διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Διοδώρου
Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στη Διοδώρου, στην περιοχή Μποζαΐτικα. Μέχρι στιγμής, υπάρχει ένας νεκρός και τουλάχιστον 8 τραυματίες (σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση), ενώ οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στο συγκεκριμένο σημείο γίνονται έργα εδώ και δύο χρόνια, στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης. Άλλες πηγές μιλούν για πρόβλημα στατικότητας που αντιμετώπιζε η γέφυρα.

https://twitter.com/TheGrumpyMan_87/status/1683068556806692864

Το ΕΚΑΒ επιχειρεί στη γέφυρα με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα. Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο και το ΓΝ «Άγιος Ανδρέας». Προς το παρόν, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο Ρίο και ένα άτομο στο «Άγιος Ανδρέας», ενώ οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.

Μετά την κατάρρευση τμήματος του δρόμου, στην περιοχή Προάστιο, έχουν τεθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

Στο σημείο βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολλοί Ρομά που φωνάζουν ότι δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν στη γέφυρα σκοτώθηκαν και διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Παράλληλα, ένας άνδρας Ρομά λιποθύμισε από τη ζέστη. οι πολλοί Ρομά που φωνάζουν δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν κάτω από τη γέφυρα σκοτώθηκαν από την κατάρρευση.

Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε 1 νεκρός και 5 τραυματίες και στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis