home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μετόχι: Κοψοχόλιασαν όταν είδαν τη φωτιά να μπαίνει στις αυλές τους

Η άμεση επέμβαση ευτυχώς έθεσε τη φωτιά υπό έλεγχο!
Φωτιά Άγιος Δημήτριος (Μετόχι)

Μια φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλά προς τα σύνορα με το Αρκαδικό έθεσε σε συναγερμό τους κατοίκους του Άγιου Δημητρίου, γνωστού και ως Μετόχι, στην περιοχή της Επιδαύρου, Αργολίδας. Ο κίνδυνος να μπουν οι φλόγες στις αυλές των σπιτιών τους ήταν πραγματικός, με τις φλόγες να αγγίζουν τις περιμετρικές περιοχές των κατοικιών του χωριού.

Οι κάτοικοι του Μετόχιου αυτή την ώρα έχουν πλέον ανασάνει, γνωρίζοντας πόσο κρίσιμη είναι η πρόληψη και η άμεση δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Η προστασία των περιουσιών τους και των αγαπημένων τους προσώπων είναι προτεραιότητα, και οι αρμόδιοι φορείς έδειξαν αυτή τη φορά πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το έκτακτο περιστατικό που προέκυψε.

Φωτιά Άγιος Δημήτριος (Μετόχι) (2)
Φωτιά στον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι) / ΦΩΤΟ: fb Tasos Chronis
Φωτιά Άγιος Δημήτριος (Μετόχι) (4)
Φωτιά στον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι) / ΦΩΤΟ: fb Tasos Chronis
Φωτιά Άγιος Δημήτριος (Μετόχι) (3)
Φωτιά στον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι) / ΦΩΤΟ: fb Tasos Chronis

Ευτυχώς, η άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε από τα χειρότερα, καθώς η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές. Στο σημείο επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 7 οχήματα, ενώ ένα ειδικό αεροπλάνο (Ε/Π) συμμετείχε στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς από τον αέρα. Επίσης οχήματα και υδροφόρες από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου βοήθησαν στον αγώνα κατά της φωτιάς.

Φωτιά Άγιος Δημήτριος (Μετόχι) (1)
Φωτιά στον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι) / ΦΩΤΟ: fb Tasos Chronis

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τις φλόγες, αφού έκαψαν περισσότερα από 100 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και κάποιες καλλιέργειες. Παρ’ όλο που υπήρξαν ζημιές, ευτυχώς οι κατοικίες δεν υπέστησαν σοβαρότερες βλάβες, με την φωτιά να περιορίζεται μόνο στις αυλές των σπιτιών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για να διασφαλίσουν πως η φωτιά έχει πραγματικά τεθεί υπό έλεγχο και δεν θα ξανανάψει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis