home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πόρτο Χέλι: Ήπια ανάπτυξη ή τσιμεντοποίηση; Αντιδράσεις για τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ στη Βερβερόντα

Αντίθετοι οι κάτοικοι στην ιδέα για δημιουργία αεροδρομίου στο ακίνητο – φιλέτο, κοντά στην προστατευόμενη λιμνοθάλασσα
Οικόπεδο Βερβερόντα Πορτοχέλι ΤΑΙΠΕΔ

Στο σφυρί βγαίνει το γνωστό ακίνητο – φιλέτο στη Βερβερόντα, στο μαγευτικό Πόρτο Χέλι. Με εντολή της Κυβέρνησης έχει μπει στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ντόπιους καθώς η περιγραφή της προκήρυξης αφήνει ανοιχτή και την προοπτική κατασκευής θηριωδών κτιρίων, ακόμη και αεροδρομίου δίπλα στη μεγάλης οικολογικής σημασίας λιμνοθάλασσα.

Δείτε παρακάτω τι είπαν κάτοικοι σε σχετικό ρεπορτάζ του Alpha:

Η διαδικασία αξιοποίησης

Πρόκειται για μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο, με πανοραμική θέα στον Αργολικό κόλπο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του Πορτοχελίου και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του Όρμου Πορτοχελίου.

Το ακίνητο έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικών μέτρων και εντάσσεται στη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία θα λάβει χώρα σε μία φάση, με το υφιστάμενο πολεοδομικό του καθεστώς. Η επιλογή εξυπηρετεί τη στόχευση ο επενδυτής που θα προκύψει να επιλέξει τον τρόπο ανάπτυξης που επιθυμεί, εντός των γενικότερων δυνατοτήτων που παρέχει το χωροταξικό και πολεοδομικό θεσμικό πλαίσιο. Ειδικότερα, το ακίνητο προσφέρεται για χρήσεις τουρισμού – αναψυχής, αλλά και μεταφορικών υποδομών, σύμφωνα με προηγούμενο σχεδιασμό που προέβλεπε τη δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης απογείωσης αεροσκαφών.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών έχει οριστεί η 5η Οκτωβρίου 2023.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis