home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ποιος ήταν ο ιερέας Κυριάκος Αγγελόπουλος που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Ναύπλιο

Πότε θα γίνει η κηδεία του Πρεσβυτέρου Κυριακού Αγγελόπουλου
Στέγαστρο Άγιος Νικόλαος Ναύπλιο (1)

Πένθος στο Ναύπλιο για το θάνατο του ιερέα Κυριακού Αγγελόπουλου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών το Σάββατο 22 Ιουλίου.

Ο παπα Κυριάκος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην οδό Παπανικολάου, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια του είχαν ανατεθεί προσωρινά διοικητικά και λειτουργικά καθήκοντα στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Πυργιωτίκων, καθώς ο Άγιος Νικόλαος παραμένει κλειστός λόγω εργασιών.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί αύριο Κυριακή 23 Ιουλίου στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Ταξιαρχών Ναυπλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου

Ο ιερέας Κυριάκος Αγγελόπουλος

Για το θάνατο του ιερέα Κυριακού Αγγελόπουλου, η ιερά μητρόπολη Αργολίδoς, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρεσβυτέρου Κυριακού Αγγελόπουλου, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου.

Ο αοίδιμος Πρεσβύτερος Κυριακός Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.

Αποφοίτησε από το τετρατάξιο νυχτερινό Λύκειο Αθηνών το 1990.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς και στη συνέχεια νυμφεύθηκε την αείμνηστη Παναγιώτα Κλουκίνα το 1992.

Χειροτονήθηκε Διάκονος την 17η Μαΐου 1992 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και Πρεσβύτερος την 29ην Αυγούστου 1992 στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου του Β’.

Διορίστηκε τακτικός Εφημέριος την 31ην  Αυγούστου του ιδίου έτους  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ναυπλίου.

Το 1998 ορίστηκε υπεύθυνος για τη δημιουργία και λειτουργία Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ι.Μ. Αργολίδος.

Χειροθετήθηκε Οικονόμος το έτος 2000.  Με δική του φροντίδα εκδίδονταν το Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό Έντυπο (μηνιαία εφημερίδα) «ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ» του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ναυπλίου.

Ο αοίδιμος π. Κυριακός κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για τα έργα στατικής αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου, καθώς και για τη συντήρηση του ξυλόγλυπτου τέμπλου και των κειμηλίων του Ιερού Ναού συνεργαζόμενος με όλους με συνέπεια και πνεύμα αλληλοσεβασμού.  Υπήρξε σεμνός Κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια και σύνεση πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία.

Στις 9 Αυγούστου 2021 του ανατέθηκαν προσωρινά διοικητικά και λειτουργικά καθήκοντα της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Πυργιωτίκων.

Εκοιμήθη στην οικία του όπου και βρέθηκε το Σάββατο το πρωί 22 Ιουλίου 2023».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis