home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεσσηνία: Απολογείται ο 30χρονος που έβαζε από πέρσι φωτιές στη Χρυσοκελλαριά

Ο συλληφθείς, αντιμετωπίζει κακουργηματικού τύπου κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση σε δημόσιες περιουσίες.
Φωτιά Λουτράκι 10

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα ζήτησε και πήρε ο 30χρόνος που ομολόγησε ότι έβαζε φωτιές κατ’ εξακολούθηση στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσοκελλαριάς στο Δήμο Πύλου Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Ο 30χρονος, ο οποίος είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιων του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Κατά την ανάκριση του από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο 30χρονος ομολόγησε ότι αυτός έβαλε τη φωτιά στην Υάμεια το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, μια ακόμα την περασμένη Τρίτη, όπου κάηκαν 30 στρέμματα, αλλά και την περυσινή φωτιά στη Χρυσοκελλαριά τον Ιούλιο του 2022, όταν έγιναν στάχτη 2.500 στρέμματα κυρίως καλλιέργειες, ενώ είχε κινδυνέψει και το χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 30χρονος φέρεται να ομολόγησε και τη μεγάλη φωτιά του 2021 στο Βασιλίτσι (είχε ξεκινήσει από τη Χρυσοκελλαριά), όταν κάηκαν 4.000 στρέμματα καθώς και 22 σπίτια και αγροικίες.

Ο συλληφθείς, ο οποίος είχε απασχολήσει τις αρχές και κατά το παρελθόν με ανάλογα περιστατικά, αντιμετωπίζει κακουργηματικού τύπου κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση σε δημόσιες περιουσίες.

Στην απολογία του φέρεται να είπε ότι τον εξίταρε να βλέπει τα εναέρια μέσα που πραγματοποιούν ρίψεις και γενικότερα την κινητικότητα της Πυροσβεστικής, όσον αφορά τις σειρήνες και όλη την εικόνα που παρουσιάζει η κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Καλαμάτας υπηρεσίας είχε συλλάβει και έναν 57χρονο, ο οποίος έβαζε φωτιές από πρόθεση στην περιοχή της Μεσσήνης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis