home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιές: Σοβαρή αναζωπύρωση στη Λακωνία – 4.000 στρέμματα έχουν ήδη γίνει στάχτη

Το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Λευκόχωρα – Δαφνί ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη και συνεχίζει και καίει στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης
Φωτιά στο Λουτράκι 18 7 (3)

Σοβαρή αναζωπύρωση σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη φωτιά στη Λακωνία στην περιοχή Λευκόχωμα – Δαφνί. Το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Λευκόχωρα – Δαφνί ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη και συνεχίζει και καίει στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Το βράδυ της Πέμπτης πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσπαθούσαν να σβήσουν και τις μικρές εστίες, ώστε να περιορίσουν την πιθανότητα αναζωπύρωσης. Ωστόσο αυτό δεν επετεύχθη. Οι προσπάθειες κατάσβεσης και περιορισμού του μετώπου συνεχίζονται και αυτή τη νύχτα.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συντονιστικό, στο δημοτικό κατάστημα του Δαφνίου, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας κ. Γόντικα τον αστυνομικό διευθυντή κ. Τσιγαριδη, τον δήμαρχο Ευρώτα κ. Βρέδο και άλλους φορείς όπου έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης ενώ συζητήθηκαν και οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικες συνθήκες, που θα επικρατήσουν στην Πελοπόννησο τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά στη Λακωνία, που καίει από την Τετάρτη, έχει κάνει στάχτη περίπου 3.500 με 4.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, με σημαντικές ζημιές κυρίως σε ελαιόδεντρα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis