home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπάρτη: Δραματικές διαστάσεις πήρε η φωτιά στο Πυρί – Μάχη για να μην κινδυνέψει το χωριό Δαφνί

Φλόγες ξεπηδούν απο παντού στα τέσσερα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς μήκους 5 χιλιομέτρων
Ελικόπτερο φωτιά

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/7) και μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή Πυρί Σπάρτης, κοντά στο αεροδρόμιο.

Οι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ που μέσα στις εστίες φωτιάς φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ λόγω του μικροκλίματος που δημιουργείται, έχει τέσσερα μέτωπα μέσα σε δασική δύσβατη περιοχή σε απόσταση 2 χλμ. απο τον οικισμό Δαφνί που όμως προς στιγμήν δεν κινδυνεύει.

Βίντεο: flynews

Στη συνέχεια η φωτιά κατευθύνθηκε από το Λυκοβουνό προς το Δαφνί. Μάλιστα έφτασε στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται στις παρυφές του χωριού στη Λακωνία.

Για πολύ δύσκολη φωτιά έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βερδός, τονίζοντας πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες απο όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, ώστε η φωτιά να οριοθετηθεί, πλην όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και λόγω των ανέμων.

Βίντεο: flynews

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς καθώς φλόγες ξεπηδούν από παντού στα τέσσερα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς μήκους 5 χλμ. στην οποία επιχείρησαν μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας έξι εναέρια μέσα, ενώ συνδράμουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πολίτες με υδροφόρες που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή επί τόπου και προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες πυρασφάλειας προκειμένου να προστατεύσουν την κοινότητα Δαφνί που είναι το πρώτο χωριό του Δήμου Ευρώτα.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, βελτιωμένη, χωρίς όμως να έχει τεθεί υπο έλεγχο, είναι η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Δαφνί Λακωνίας, όπου καίγονται από το μεσημέρι καλλιέργειες και δασική έκταση. Η κατάσταση στην περιοχή του Δαφνίου του Δήμου Ευρώτα είναι κάπως καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες στην φωτιά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis