home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανάπλι εμπρός: Οι δημότες στα χωριά είναι δεύτερης κατηγορίας;

«Τρανό παράδειγμα για την υστέρηση στα χωριά είναι η έλλειψη του οιουδήποτε Παιδικού Σταθμού σε όλη την περιφέρεια»
Ανάπλι εμπρός

Η Τοπική παράταξη του Ναυπλίου «Ανάπλι εμπρός!» αναρωτιέται αν οι δημότες στα χωριά είναι δεύτερης κατηγορίας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Παρήλθε πλέον της μίας δεκαετίας από την σύσταση του μεγάλου ενιαίου Δήμου μας.

Ως Ανάπλι εμπρός! θεωρούμε ότι ένα μέγιστο ζητούμενο για τους συνδημότες μας που ζουν στα χωριά του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Ναυπλιέων είναι το κατά πόσον έχει επέλθει η αναγκαία σύγκλιση. Το κατά πόσον οι πολίτες στα χωριά αντιμετωπίζονται από την δημοτική αρχή. που ήδη συμπλήρωσε ένδεκα χρόνια στην εξουσία, ως ισότιμοι. Αν τους βλέπουν με το ίδιο μάτι.

Τρανό παράδειγμα για την υστέρηση στα χωριά είναι η έλλειψη του οιουδήποτε Παιδικού Σταθμού σε όλη την περιφέρεια. Και υπάρχει μόνον ένας Βρεφονηπιακός Σταθμός στον παλαιό Δήμο Μιδέας. Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν προσθέσει όλα αυτά τα χρόνια στην εξουσία ούτε έναν Σταθμό ούτε στην πόλη και πολύ περισσότερο ούτε στην περιφέρεια

Οι κάτοικοι στα χωριά, οι αγρότες μας, οι αλιείς, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις και σε εργοστάσια και συσκευαστήρια στα χωριά είναι άραγε δεύτερης κατηγορίας; Η αγρότισσα μάνα και ο αγρότης πατέρας του Δήμου μας πρέπει άραγε να παίρνουν τα μικρά παιδιά τους μαζί στα χωράφια; Εν έτει 2023;

Ελπίζουμε η απάντησή τους να μην είναι ότι έχει δικαίωμα ο κάτοικος στα χωριά να πάει τα μικρά του παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς στην πόλη του Ναυπλίου. Δεν είναι αποδεκτό ένα παιδάκι τριών και τεσσάρων ετών να πρέπει να κάνει καθημερινό ταξίδι είκοσι και τριάντα χιλιομέτρων για να βρεθεί σε ένα παιδικό σταθμό. Και οι γονείς να κάνουν την διπλή διαδρομή για να επιστρέφουν καθημερινά στην εργασία τους. Κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο για κάθε εργαζόμενο. Και βεβαίως οικονομικά ασύμφορο για την λαϊκή οικογένεια που ζει σε ένα χωριό ή μια κωμόπολη

Η αδικία αυτή πρέπει να αρθεί. Πρέπει να προγραμματίσουμε την δημιουργία Παιδικών και βρεφονηπιακών Σταθμών στις κωμοπόλεις του Δήμου μας.

Οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε δημοτικές κοινωνικές δομές.

Στα ετήσια τεχνικά προγράμματα του Δήμου, πρέπει να υπάρχει ανάλογη με τον πληθυσμό και τις ανάγκες δίκαιη κατανομή των πόρων.

Το Ανάπλι εμπρός! θα αγωνιστεί για όλα αυτά τα πολύ σημαντικά. Ελπίζουμε και από θέσεις ευθύνης

Έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι η νέα Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον Δήμαρχο Δημήτρη Ορφανό, θα επιδείξει την απαραίτητη ευαισθησία και θα εγκύψει στην επίλυση των μεγάλων αυτών θεμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis