home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πύρινη κόλαση στο Λουτράκι: Εντολή εκκένωσης για Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισο – Καίγονται σπίτια

Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, η οποία έχει κλείσει. Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Λουτρακίου
Φωτιά Λουτράκι

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στο Λουτράκι καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από την Καλλιθέα έχει φτάσει και έχει καταστρέψει τα πρώτα σπίτια. Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τα διόδια Καλαμακίου και εξαπλώνεται.

Να σημειωθεί πως ο οικισμός έχει εκκενωθεί με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

 Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται προς τον Άγιο Χαράλαμπο ενώ στο σημείο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της. Είναι σημαντικό ότι εθελοντές και πυροσβέστες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες έτσι ώστε η φωτιά να μην προχωρήσει στα σπίτια. Ήδη έχει κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα.

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Λουτρακίου

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη ο οποίος έκανε γνωστό πως καίγονται σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο, στον Άγιο Σώζωντα και αλλού.

«Μεγάλη η έκταση της φωτιάς, κάνω συνεχώς εκκλήσεις για αεροπλάνα και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Προσπαθούμε και με δικά μας μέσα, με ιδιώτες και με εθελοντές να κάνουμε ότι μπορούμε. Κάνω έκκληση, να φύγουν όλοι προς το Λουτράκι, να απομακρυνθούν από τις περιοχές αυτές. Φοβάμαι ότι η φωτιά θα περάσει στα Ισθμια…», σημείωσε ο κος Γκιώνης.

Έκκληση για ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων και από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αναστάσιο Γκιολή.

Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Κόρινθο

Το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

«Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Ποιες περιοχές έχουν εκκενωθεί

Όπως έγινε γνωστό στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της φωτιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λουτράκι και έχει πάρει διαστάσεις.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά η αθλητική κατασκήνωση Sport Camp λόγω της φωτιάς που «ξέσπασε» νωρίτερα σήμερα (17/07) σε δασική έκταση στην Καλλιθέα Λουτρακίου. Περίπου 800 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κλειστό γήπεδο της πόλης «Γαλανόπουλος», σύμφωνα με πληροφορίες.

Η κάπνα από τη φωτιά έχει φθάσει έως και την Αργολίδα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis