home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λουτράκι: Έκλεισε η Αθηνών – Κορίνθου, εκκενώθηκε κατασκήνωση με 800 παιδιά

Η πυρκαγιά καίει σε πολύ κοντινή απόσταση από κατοικημένες περιοχές για τις οποίες έχει δοθεί εντολή εκκένωσης – ¨Ολες οι τελευταίες εξελίξεις
Αθηνών Κορίνθου φωτιά Λουτράκι

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η τεράστια φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουλίου στη Καλλιθέα Λουτρακίου, που γρήγορα απείλησε κατοικίες και μια κατασκήνωση με εκατοντάδες παιδιά, η οποία εκκενώθηκε εγκαίρως.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Η πυρκαγιά καίει σε πολύ κοντινή απόσταση από κατοικημένες περιοχές για τις οποίες έχει δοθεί εντολή εκκένωσης. Τουλάχιστον ένα σπίτι καίγεται, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες.

Την ίδια στιγμή ένα πυκνό σύννεφο καπνού καλύπτει τον ουρανό και γύρω από την πόλη του Λουτρακίου.

Εκκένωση 4 οικισμών και κατασκήνωσης

Δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιάς, Ειρήνη και Άγιος Αθανάσιος, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να εκκενώνονται κατοικίες.

Σε δηλώσεις του ο Χαρίλαος Βυτινιώτης, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η εκκένωση της κατασκήνωσης Sport Camp, στην οποία βρίσκονται περίπου 800 παιδιά. Τα παιδιά από την κατασκήνωση μεταφέρθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου, ανέφεραν οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης.

Κλειστή η Αθηνών – Κορίνθου

Λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου από το κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα.

Το μήνυμα από το 112

Για την πυρκαγιά στάλθηκε μήνυμα από το 112.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη, Κορινθίας εκκενώστε προς Λουτράκι», αναφέρει το μήνυμα.

Επί τόπου βρίσκονται 54 πυροσβέστες με 19 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα.

Εν τω μεταξύ στην Καλλιθέα υπήρξε διακοπή ρεύματος, η οποία, δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων των τριών γεωτρήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δικτύου ύδρευσης.

Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis