home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Tao Che με τους 11 χορευτές του άνοιξε το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η πρεμιέρα έγινε στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.
tao dance theater Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (1)

Με την ομάδα χορού “Tao Dance Theater” από την Κίνα και την πολυβραβευμένη παράσταση “11” έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με τίτλο (Επι)Στροφή στο Σώμα.

Η πρεμιέρα έγινε στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Ο πιο αναγνωρισμένος διεθνώς χορογράφος της Κίνας Tao Che συντόνισε 11 χορευτές με έναν κανόνα: Οι κινήσεις του κάτω μέρους του σώματός τους ήταν αυστηρά χορογραφημένες ενώ οι κινήσεις του πάνω μέρους εντελώς αυτοσχέδιες. Η παράσταση παρουσιάστηκε καιτ ο Σάββατο στις 10 μ.μ., στον ίδιο χώρο.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Στην Κεντρική Σκηνή ακολουθεί αύριο Κυριακή στις 7 μ.μ. το βραβευμένο έργο για όλη την οικογένεια “The Others”, του Σλοβάκου Anton Lachky. Το έργο έλαβε το Βραβείο Maeterlinck 2022 ως η «Καλύτερη Χορευτική Παράσταση», το Βραβείο της Υπουργού Παιδείας του Βελγίου και το Βραβείο «Αγαπημένης παράστασης των κριτικών».

Μετά την στάση του στην Καλαμάτα, η παγκόσμια περιοδεία του περιλαμβάνει 100 ακόμα παραστάσεις σε 10 διαφορετικές χώρες μέχρι το τέλος του 2024. Στο Βlack box ο Γάλλος Christian Rizzo θα παρουσιάσει σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ. και αύριο Κυριακή στις 10 μ.μ. το σόλο En son lieu με πρωταγωνιστή τον Nicolas Fayol. Το En son lieu (Στη θέση του) παρακολουθεί τη γένεση χορών στο φυσικό τους περιβάλλον. Στόχος του έργου είναι να αποσυνθέσει χορούς που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε περιβάλλον στούντιο, επανατοποθετώντας τους στο φυσικό τοπίο και παρατηρώντας τί προκύπτει μετά την επαφή.

tao dance theater Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2)
tao dance theater Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (4)
tao dance theater Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (3)

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 23 Ιουλίου.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα ΕΔΩ.

Επίσημη Ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: kalamatadancefestival.gr.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis