home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σύσκεψη με Μενδώνη στην Καλαμάτα

Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα η Υπουργός Πολιτισμού – Σταθερή και εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Σύσκεψη με Μενδώνη στην Καλαμάτα
Μενδώνη Καλαμάτα (1)

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Την Υπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου με αντικείμενο τα θέματα αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στήριξη του Υπουργείου προς το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με σταθερή χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια. Υπήρξε ενημέρωση για τα εν εξελίξει έργα στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ παραδόθηκε από τον Δήμαρχο στην Υπουργό η προμελέτη για το έργο «Διαμόρφωση χώρων υπογείου Μεγάρου Χορού σε Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – συνεδριάσεων και σε Σχολή Χορού του Δήμου», στο πλαίσιο της ολιστικής αξιοποίησης του Μεγάρου Χορού.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ο Δήμαρχος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Να καλωσορίσω την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη στην πόλη μας. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είναι εδώ γιατί στο πρόσωπό της βλέπουμε έναν πραγματικό φίλο της πόλης μας, του Δήμου μας, της Μεσσηνίας μας γενικότερα. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική για αυτό και η χαρά μας είναι διπλή που παρέμεινε στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού διότι ξέρει πάρα πολύ καλά τα θέματα του Δήμου και η ίδια με τις πρωτοβουλίες της μας βοηθά να αναδείξουμε τα αρχαία αλλά και να στηρίξουμε τις πολιτιστικές μας δράσεις. Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία και θα συνεχίσουμε προς αυτό το δρόμο συνεργαζόμενοι για το καλό του τόπου μας».

Ακολούθως η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ για τη συζήτηση που είχαμε. Νομίζω ότι γίνονται πράγματα στην Καλαμάτα. Ξέρετε πάρα πολύ καλά, το είπατε και εσείς, το Υπουργείο Πολιτισμού είναι κοντά σας. Σήμερα είναι ημέρα του Φεστιβάλ. Ένας θεσμός που ξεκίνησε 29 χρόνια πριν, του χρόνου θα είναι η επέτειος για τα 30 χρόνια και από μία δράση περιφερειακού βεληνεκούς σήμερα είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα σε διεθνές επίπεδο Φεστιβάλ Χορού. Είναι προφανές -όπως σας το είπα και την ημέρα που ήταν η συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα το Φεβρουάριο- ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα συνεχίσει να στηρίζει όσο περισσότερο μπορεί το Φεστιβάλ, αλλά νομίζω και όλα τα άλλα έργα τα οποία έχουμε μαζί συζητήσει προχωρούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Εγώ να χαρώ ιδιαίτερα για τη μελέτη την οποία σήμερα μου παραδώσατε, είναι η απόλυτα σωστή κατεύθυνση της πλήρους αξιοποίησης του Μεγάρου Χορού προς όφελος και του θεσμού και του Δήμου. Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία. Καλή επιτυχία σε όλους τους στόχους».

Εν συνεχεία η Υπουργός και ο Δήμαρχος μετέβησαν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας όπου παρακολούθησαν την πρεμιέρα του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Αύριο, Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 η Υπουργός θα επισκεφτεί το Κάστρο Καλαμάτας και την πλατεία Υπαπαντής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis