home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Νίκα έβγαλε η συνάντηση του Περιφερειάρχη  με τον Μαρινάκη

Ο Πρωθυπουργός καλείται να βγάλει τα …κάστανα από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Πελοπόννησο, με τις παλινωδίες για το θέμα του υποψήφιου που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία
Νίκας Μητσοτάκης Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Πρωθυπουργός είναι πλέον αυτός που θα προσπαθήσει να βγάλει τα …κάστανα από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Πελοπόννησο με τις παλινωδίες για το θέμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη.

Την ίδια ώρα όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η Νέα Δημοκρατία δείχνει κατασταλαγμένη στην τελευταία επιλογή, δηλαδή στο πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού, μετά την απόρριψη του Κώστα Βλάσση, όμως τον τελικό λόγο θα τον έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πρώτα θέλει να συναντηθεί τετ α τετ με τον Παναγιώτη Νίκα, ώστε να διαπιστώσει εξ ιδίοις όμμασι, πώς αντιλαμβάνεται ο νυν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το «άδειασμα» που συνεχίζει να δέχεται από το ίδιο του το κόμμα.

Η επιλογή άλλωστε του Παναγιώτη Νίκα να ηγηθεί περιφερειακού συνδυασμού και να κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές ήταν του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα είχε βοηθήσει προσωπικά τότε στην εκλογή του. Τώρα τί άλλαξε; Οι επιλογές Σαμαρά «σέρνουν» τον Πρωθυπουργό στις επιλογές του ή υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχει έρθει ποτέ στη δημοσιότητα; Είναι απλά ένα «καπρίτσιο» ή υπάρχουν άλλα ακόμα σοβαρότερα εσωκομματικά ζητήματα, που δεν φτάνουν στο φως της δημοσιότητας;

Σε ανώτερο επίπεδο πάντως στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Πελοπόννησο και ότι είναι ορατή πλέον μια πιθανή επαναφορά Τατούλη, με όσα συμβαίνουν, κάτι που τρομάζει το κυβερνών κόμμα.

Παναγιώτης Νίκας

Η συνάντηση Νίκα – Μαρινάκη

Η συνάντηση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη διήρκησε περίπου μισή ώρα την Τετάρτη και δεν έβγαλε κάτι, αλλά – όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες – ήταν προάγγελος μιας νέας συνάντησης του ίδιου του Πρωθυπουργού με τον νυν Περιφερειάρχη, ο οποίος εδώ και καιρό επιχειρείται από μερίδα της ΝΔ να «αποδεκατιστεί».

Έτσι η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και έγινε μια συζήτηση που μονίμως παρέπεμπε σε νέα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν την επίσημη ανακοίνωση του προσώπου που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για υποψήφιο στην Πελοπόννησο. Από την μεριά του ο Πρωθυπουργός και οι επιτελείς του, γνωρίζει προσωπικά ότι ο Παναγιώτης Νίκας είναι ένας παραταξιακός πολιτικός που τον στηρίζει και θεωρείται ότι δεν θα τραβήξει κι άλλο το σκοινί. Όμως όλα αυτά είναι εικασίες.

Παναγιώτης Νίκας Δημήτρης Πτωχός

Μπορεί να στηρίξει ο Νίκας τον Πτωχό;

Παρόλα αυτά οι πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία συνεχίζουν να αναφέρουν ότι το χρίσμα της ΝΔ θα δοθεί στον Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος αισθάνεται άβολα έναντι του Π. Νίκα. Έτσι, η προσπάθεια Μαρινάκη να στηρίξει και ο Παναγιώτης Νίκας τον Δημήτρη Πτωχό προφανώς και έπεσε στο κενό, την ώρα μάλιστα που ο κος Πτωχός νοιώθει την ανάγκη στήριξης επιχειρώντας τα πρώτα του βήματα στην πολιτική και αναζητώντας τους ανθρώπους που θα τον πλαισιώσουν, ώστε να προλάβει στον ελάχιστο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, αφενός να στήσει συνδυασμό και αφετέρου για να ετοιμαστεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία, σε μια Περιφέρεια που δεν τον γνωρίζει ο κόσμος. Και όσοι τον έμαθαν, αυτό έγινε μέσα από τα ήξεις αφίξεις του κόμματός του, που έχουν πλέον λάβει Πανελλαδική έκσταση και δημοσιότητα, ενώ την ίδια ώρα το ζήτημα των εκλογών της Περιφέρειας Πελοποννήσου – ενώ πριν λίγο καιρό ελάχιστους απασχολούσε – έχει γίνει κορυφαίο θέμα συζήτησης ακόμα και στα καφενεία.

Νίκας Μητσοτάκης συνάντηση
Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Θα βγάλει τα κάστανα από τη …φωτιά ο Μητσοτάκης;

Ο Πρωθυπουργός, γνωρίζοντας όλα αυτά και προκειμένου να μην αφήσει στην τύχη της μια Περιφέρεια παραδοσιακά μπλε να κινδυνεύει να αλλάξει χρώμα στον εκλογικό χάρτη, αναμένεται να σηκώσει πάνω του το δύσκολο φορτίο και να βγάλει τα …κάστανα από τη φωτιά, καλοκαιριάτικα. Έτσι, από αύριο, μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όλο το παρασκήνιο θέλουν στη Νέα Δημοκρατία να έχει λήξει και μετά την επίσημη ανακοίνωση από τα χείλη του Πρωθυπουργού, να επιχειρηθεί συσπείρωση της διαλυμένης πλέον κομματικής βάσης στην Πελοπόννησο.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν και από την τελική στάση που θα κρατήσει ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αντιστέκεται και θεωρεί εαυτόν θιγμένο. Πάντως όπως αναφέρουν άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας που γνωρίζουν πολύ καλά τί συμβαίνει σε όλες τις πλευρές, σε περίπτωση που ο Παναγιώτης Νίκας δεν θα είναι υποψήφιος αυτό θα πρέπει να αποτελεί μια καθαρά δική του προσωπική απόφαση, για να μην «πονέσει» η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Πελοπόννησο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis