home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ερμιόνη: Προχωρά η τουριστική επένδυση στο πρώην Costa Perla

Απόφαση της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Ερμιονίδας για μερική κατεδάφιση του παλιού ξενοδοχείου που υπάρχει στο σημείο – Τι προβλέπει η νέα επένδυση

Η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Ερμιονίδας χορήγησε άδεια στην εταιρεία UTHERTON LTD για μερική κατεδάφιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων στο πρώην ξενοδοχείο Costa Perla στην Ερμιόνη, στα πλαίσια μεγάλης τουριστικής επένδυσης που είναι στα σκαριά.

Να σημειωθεί πως έχει ήδη εκδοθεί κοινή απόφαση του υπουργείου Τουρισμού και του ΥΠΕΝ για τη μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, σύγχρονων προδιαγραφών. Η επένδυση πρόκειται να ανέλθει στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα δομή που θα δημιουργηθεί στο σημείο θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων 171 κλινών, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες 100 κλινών και SPA 100 ατόμων.

Αποκτά και πάλι ζωή η περιοχή

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων Ιnfinity δυναμικότητας 304 κλινών με τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, υπηρεσίες Κέντρου Αναζωογόνησης δυναμικότητας 100 ατόμων, χώρους υποδοχής, εστίασης-αναψυχής εντός έκτασης 74,9 στρεμμάτων.

Εντός της έκτασης υφίστανται οι κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές του παλιού ξενοδοχείου «Costa Perla», το οποίο κατασκευάστηκε το 1973 και λειτούργησε έως το 2009 ως ξενοδοχείο 3 αστέρων, δυναμικότητας 362 κλινών.

Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού για την ανάπτυξη του ακινήτου, προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Κατεδάφιση/καθαίρεση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών
  • Κατασκευή νέων κύριων και βοηθητικών κτιριακών εγκαταστάσεων ξενοδοχείου.
  • Διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου και των δωμάτων των υπόσκαφων κτιρίων με επιχώσεις αξιοποιώντας προϊόντα εκσκαφών, φυτεύσεις και μεταφυτεύσεις υφιστάμενων ειδών εντός της έκτασης.
  • Ανακατασκευή / επισκευή τριών νομίμως υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού ξενοδοχείου που εμπίπτουν κατά τμήματα εντός ζώνης αιγιαλού-παραλίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis