home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αθανάσιος Λιβανός: Η «Συμφωνία Δημιουργίας» θα είναι η δημοτική αρχή για όλους τους δημότες, όταν οι άλλοι τους κατηγοριοποιούν

Αθανάσιος Λιβανός

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τα τελικά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού του 2021 που αφορούν το Δήμο Άργους – Μυκηνών είναι 40.000 κάτοικοι εκ των οποίων το 55% (22.000) είναι κάτοικοι της πόλης του Άργους και το 45% (18.000) κάτοικοι των χωριών του Δήμου μας.

του Αθανάσιου Λιβανού*

Η απερχόμενη δημοτική αρχή εξ αρχής διαχώρισε με τις πράξεις της τους κατοίκους σε δημότες Α΄ κατηγορίας και δημότες Β΄ κατηγορίας.

Το ίδιο συνεχίζεται και σήμερα.

Υπάρχουν περιοχές που έχουν να δουν τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Οι όποιες επισκέψεις γίνονται σε καμιά γιορτή για να τους δει ο κόσμος, αλλά για την ταμπακιέρα ούτε λόγος.

Φτάνει πιά.

Ο δήμος δεν είναι μόνο η πλατεία του Αγ. Πέτρου. Ο μισός πληθυσμός είναι τα χωριά μας. Τελευταία αρέσκονται να ρίχνουν πυροτεχνήματα που είναι πεταμένα χρήματα στον αέρα, λες και αυτό ενδιαφέρει  κανέναν, αντί να βελτιώσουν το αγροτικό δίκτυο που έχει τα μαύρα του τα χάλια και που με δυσκολία κινούνται ακόμη και τα αγροτικά μηχανήματα.

Η λέξη που ταιριάζει πλέον στα χωριά μας είναι μία και λέγεται «ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ». Βουίζει ο τόπος όλος δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα;

Αλλά και από προγραμματισμό και οργάνωση «καλά» πάνε. Εύκολα και συχνά βλέπει κάποιος δημοτικά φώτα να λειτουργούν την ημέρα και να μην λειτουργούν τη νύχτα. Πότε οι υπεύθυνοι θα ενδιαφερθούν τελικά; Πότε θα καταλάβουν ότι την έλλειψη οργάνωσης τους την πληρώνουν οι δημότες;  Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Θα κάνουν επιτέλους τις απαιτούμενες αποψιλώσεις; Οι πυρκαγιές καραδοκούν. Υπάρχουν και σπίτια που συγκεκριμένες ώρες καθημερινά δεν έχουν νερό.

Έχουν όμως γνώση οι φύλακες. Τους περιμένουν στη γωνία. Η ώρα του λογαριασμού πλησιάζει.

Έχω θέσει εαυτόν στην παράταξη «Συμφωνία Δημιουργίας» του Παναγιώτη Παπαϊωάννου και θα προσπαθήσω να βελτιώσω τα κακώς κείμενα για το καλό του τόπου και τον συμπολιτών μας.

*Ο Αθανάσιος Λιβανός είναι Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Συμφωνία Δημιουργίας»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis