home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Καθησυχάζει τους λουόμενους ο υπολιμενάρχης για τον καρχαρία στην Αρβανιτιά

«Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο» αναφέρει ο Γ. Μουστακόπουλος και πιθανολογεί ότι το βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook μπορεί να είναι παλιότερο ή ότι ο καρχαρίας ίσως αλιεύθηκε ανοιχτά στον Αργολικό. Επιβεβαιώνει την πρόσφατη ύπαρξη καρχαριών στα Ελληνικά ύδατα.
Καρχαρίας Αρβανιτιά

Καθησυχάζει τους λουόμενους ο υπολιμενάρχης Ναυπλίου Γιάννης Μουστακόπουλος για τον καρχαρία στον Αργολικό κόλπο, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του facebook  Fishing In Greece και αναπαράχθηκε από ιστοσελίδες και Αθηναϊκά κανάλια.

Ο μικρός αλιευμένος καρχαρίας Μάκο εμφανίζεται να έχει πιαστεί στα δίχτυα ψαρά και σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η παραλία της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο, σύμφωνα με όσα φαίνονται στο βίντεο.

Το βιντεοληπτικό υλικό είχε μπει στο μικροσκόπιο του λιμενικού, όπως σας έχουμε αποκαλύψει από χθες, και εξετάζεται αν οι λήψεις είναι τωρινές ή παλιότερες.

Στο βίντεο διακρίνονται οι ομπρέλες του beach bar της Αρβανιτιάς αλλά καθόλου λουόμενοι στην ακτή, κάτι που μαρτυρά πως ίσως είναι τραβηγμένο σε πολύ πρωινή ώρα. Από το λιμεναρχείο Ναυπλίου πιθανολογούν βάσει ενδείξεων ότι το βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook στις 3 Ιουλίου του 2023, μπορεί να είναι παλιότερο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο στοιχείο για το πού και πότε μπορεί να αλιεύθηκε αυτός ο καρχαρίας.

Υπολιμενάρχης Ναυπλίου: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση»

Με σημερινές δηλώσεις του ο κος Μουστακόπουλος ανέφερε «Όχι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο, το βίντεο το είδα κι’ εγώ, αναρτήθηκε σε κάποια σελίδα, φαίνεται ένας καρχαρίας αλιευμένος και σε κάποια στιγμή φαίνεται και η Αρβανιτιά. Σε καμία περίπτωση δεν αλιεύθηκε στην Αρβανιτιά και το βίντεο πρέπει να είναι παλιό γιατί απ’ ότι φαίνεται πρέπει να είναι φθινοπωρινός ο καιρός και οι ομπρέλες δεν υπάρχουν».

Σύμφωνα με τον Υπολιμενάρχη ψαράδες αλιεύουν πολύ ανοιχτά στον Αργολικό κόλπο και διέρχονται στη συνέχεια από την Αρβανιτιά.

«Το πρώτο πράγμα που κάνει κάποιος λουόμενος ή κάποιος αλιέας είναι να ειδοποιεί το λιμενικό για να καθησυχάσουμε και τον κόσμο. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, πιστεύω ότι είναι κάποιο παλιό βίντεο, μπορεί να αλιεύθηκε αυτός ο καρχαρίας στον Αργολικό κάποια στιγμή και το αλιευτικό περνά μπροστά από την παραλία της Αρβανιτιάς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Έχουν εντοπιστεί καρχαρίες στα Ελληνικά Ύδατα»

Ο Γιάννης Μουστακόπουλος επιβεβαιώνει την ύπαρξη καρχαριών στις Ελληνικές θάλασσες τον τελευταίο καιρό επισημαίνοντας: «Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν εντοπιστεί κάποιοι καρχαρίες στα Ελληνικά ύδατα. Δεν είναι απίθανο με την κλιματική αλλαγή να επιζητούν θερμότερα νερά».

«Εμείς πάντως αν ενημερωθούμε για κάποιο τέτοιο περιστατικό θα ενημερώσουμε το κοινό. Πάντως αυτό δεν έχει σχέση με την τωρινή πραγματικότητα», καταλήγει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis