home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η δύσκολη απόφαση Μητσοτάκη για την Πελοπόννησο – Καλεί τους αντιπεριφερειάρχες

Αναβρασμός στη Νέα Δημοκρατία με τα ήξεις αφίξεις για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη – Παίρνει την υπόθεση στα χέρια του ο πρωθυπουργός
Περιφέρεια Πελοποννήσου Πτωχός Νίκας

Αναβρασμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με το ποιος θα πάρει το χρίσμα για Περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο με τα πράγματα να αλλάζουν συνεχώς από μέρα σε μέρα. Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες για υποψηφιότητα του Μεσσήνιου Δημήτρη Πτωχού στην Περιφέρεια χωρίς ωστόσο ακόμα να έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από το κόμμα. Αύριο θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη με τους πέντε αντιπεριφερειάρχες.

Και ενώ διάφορα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για απόδοση χρίσματος στον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υπάρχει εντονότατη αντίδραση από πλευράς Νίκα.

Συνεχείς διαβουλεύσεις

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μπάχαλο στους κόλπους της ΝΔ με τις συνεχείς ήξεις – αφίξεις όσο αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ακόμα υπάρχουν διαβουλεύσεις για το θέμα, καθώς αύριο Παρασκευή 7 Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί οι πέντε αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου απο την Πειραιώς για να πουν τη γνώμη τους. Μαζί με αυτούς, βουλευτές από όλη την Πελοπόννησο και άλλοι κομματικοί παράγοντες θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, έχοντας ακούσει πολλά τώρα τελευταία, αποφασίζει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Οι πέντε αντιπεριφερειάρχες αναμένεται να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για το αν στο περιορισμένο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, προλαβαίνει να γίνει γνωστός ο Πτωχός ή οποιοσδήποτε άλλος, προκειμένου να μπορέσει να επικρατήσει επί του πολύπειρου Πέτρου Τατούλη, του πρώην υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη, αν είναι αυτός η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του anagnostis, έχουν συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δημήτρη Πτωχό. Παράλληλα υπήρξε κλήση από το γραφείο του πρωθυπουργού προς τον νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος συνομίλησε με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και διευθυντή γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο.

Ο νυν Περιφερειάρχης εμφανίζεται αποφασισμένος να διεκδικήσει ξανά την Περιφέρεια και αν η ΝΔ επιλέξει κάτι διαφορετικό, δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη συγκρότηση ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με κορμό τα σημερινά του στελέχη που θα φροντίσει να εμπλουτιστούν και με υποψηφίους από άλλους πολιτικούς χώρους.

Τι λέει το Big Mouth

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, η ανακοίνωση για το χρίσμα μπορεί να γίνει είτε αύριο είτε στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Σε ό,τι αφορά τώρα τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, δεν αποκλείεται να τον δούμε τις επόμενες μέρες να διαβαίνει κι αυτός με τη σειρά του το κατώφλι του Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Και τις «ευλογίες» του προέδρου Μητσοτάκη έχει πλέον η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κύβος ερρίφθη, αφού, όπως μαθαίνω μετά το ραντεβού που είχε με τον υπουργό Μπρατάκο ο βουλευτής Κώστας Βλάσσης, που ως γνωστόν ενδιαφερόταν να είναι υποψήφιος και «κόπηκε» χωρίς πολλά πολλά από το Μαξίμου, την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου διάβηκε ο Πτωχός. Είχε προηγηθεί συνεννόηση ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον πρόεδρο Σαμαρά. Εκείνο που μένει τώρα είναι και η επίσημη ανακοίνωση, που θα συνοδευτεί με την απόδοση του χρίσματος. Από τα λίγα που κατάφερα να μάθω, αυτή η ανακοίνωση δεν αποκλείεται να γίνει είτε αύριο είτε στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Σε ό,τι αφορά τώρα τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, δεν αποκλείω να τον δούμε τις επόμενες μέρες να διαβαίνει κι αυτός με τη σειρά του το κατώφλι του Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Μητσοτάκη. Βλέπετε, οι σχέσεις του Νίκα με το Μητσοτακαίικο ήταν παραδοσιακά άριστες. Άλλωστε, ουδείς παραβλέπει ότι ο νυν περιφερειάρχης ήταν μία από τις 50 υπογραφές του προέδρου Κυριάκου για την αρχηγία της ΝΔ“.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis