home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Πιέσεις για υποψηφιότητα του Μεσσήνιου Πτωχού – Αισιοδοξία από Νίκα να είναι εκ νέου επικεφαλής

Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά προτείνεται τώρα από μερίδα στελεχών της ΝΔ μετά το «κόψιμο» Βλάση – Καμία απόφαση ακόμα από ΝΔ
Περιφέρεια Πελοποννήσου Πτωχός

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τον υποψήφιο που θα στηρίξει το κόμμα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μετά το «κόψιμο» του Κώστα Βλάση, μερίδα της ΝΔ φαίνεται πως προτείνει τώρα τον Μεσσήνιο Δημήτρη Πτωχό και γίνονται σχετικά δημοσιεύματα αναφορικά με αυτό. Ωστόσο όλα είναι ανοιχτά ακόμα, και γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμα η τελική απόφαση, για την οποία θα έχει τον τελικό λόγο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο στρατόπεδο Νίκα παράλληλα υπάρχει αισιοδοξία και αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Η υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα παραμένει στο τραπέζι, με τον ίδιο να επιχειρεί τα τελευταία 24ωρα με παρεμβάσεις του στη ΝΔ να ισχυροποιήσει τη θέση του.

Ο μηχανικός Δημήτρης Πτωχός, το όνομα του οποίου ακούγεται τώρα τελευταία, είναι στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί την αντικατάσταση Νίκα με πρόσωπο της δικής του επιρροής, πιέζοντας αφόρητα προς αυτή την κατεύθυνση τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να κάλεσε στο γραφείο του τον Δημήτρη Πτωχό και να του έδωσε το «πράσινο φως», ενώ ανέλαβε να έρθει σε επαφή ο ίδιος με τον Παναγιώτη Νίκα και να του ζητήσει να παραμερίσει από τη διεκδίκηση της Περιφέρειας. Ωστόσο τίποτα δεν επιβεβαιώνεται ακόμα σχετικά με μια τέτοια εξέλιξη και γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις θεωρούν ότι όλα αυτά είναι στο πλαίσιο ενός επικοινωνιακού παιγνιδιού που μόνο να βλάψει την Νέα Δημοκρατία μπορεί. Παράλληλα, δημιουργείται ξαφνικά θέμα με την επιμονή των Μεσσηνίων να λάβει το χρίσμα υποψήφιος από το νομό αυτόν, παρότι αυτό το ζήτημα δεν είχε τεθεί ποτέ για τον επίσης Μεσσήνιο Π. Νίκα, σε αντιδιαστολή με ψηφοφόρους άλλων νομών που λένε ότι η Περιφέρεια είναι όλης της Πελοποννήσου και όχι ενός νομού.

Όσο καθυστερεί πάντως η τελική απόφαση τόσο μεγαλύτερα προβλήματα διάσπασης δημιουργούνται.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis