home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ν.Δ: Πελοποννησιακός πόλεμος για την Περιφέρεια – Ο Βλάσης στη Βουλή, ο Νίκας οργανώνεται

Σηκώνει μανίκια ο Κώστας Βλάσης. Βάζει τέλος στα σενάρια και αφήνει ανοιχτό το δρόμο για τον Νίκα;
Κώστας Βλάσης

Ως βουλευτής «ποζάρει» ο Κώστας Βλάσης που με ανάρτησή του αφήνει να εννοηθεί πως προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στον βουλευτικό θώκο και όχι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την ίδια στιγμή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας οργανώνεται, προβάλλοντας συνεχώς τα έργα του τα τελευταία 24ωρα, με τον ίδιο να έχει δηλώσει πως προτίθεται να είναι και πάλι υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο σημερινό απογευματινό περιφερειακό συμβούλιο, ο Παναγιώτης Νίκας αναμένεται να μετρήσει παρουσίες και να ακούσει τί θα εκφράσουν οι περιφερειακοί του σύμβουλοι, και αναλόγως θα κινηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Η δήλωση Βλάση

Από την άλλη ο Κώστας Βλάσης ορκίστηκε σήμερα βουλευτής, δηλώνοντας: «Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται δίπλα μου και στηρίζουν τις προσπάθειές μου, ώστε να έχω την τιμή να βρίσκομαι ξανά στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων!

Το πρώτο μεγάλο ευχαριστώ το οφείλω στην οικογένειά μου για την αγάπη, την στήριξη και την κατανόηση, που μου προσφέρει απλόχερα. Ακολουθούν οι συνεργάτες μου και οι εθελοντές, των οποίων η συνεισφορά ήταν και είναι υπερπολύτιμη!

Χωρίς, όμως, την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των 14.000 συμπατριωτών μου Αρκάδων, που βρίσκονται σταθερά δίπλα μου, δεν θα βρισκόμουν εδώ σήμερα. Τους ευχαριστώ και πάλι και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τιμήσω την ειλικρινή σχέση που έχουμε δομήσει όλα αυτά τα χρόνια!

Σηκώνουμε μανίκια και προχωράμε με πρόγραμμα και σκληρή δουλειά για μια Αρκαδία όπως την ονειρευόμαστε, για μια Πατρίδα ισχυρή».

Τα σενάρια

Να σημειωθεί πως το ρεπορτάζ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέφερε ότι δεν προχωρά η υπόθεση της υποψηφιότητας του Κώστα Βλάση με τη Νέα Δημοκρατία καθώς το να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης και ταυτόχρονα βουλευτής δεν είναι αυτό που επιθυμεί η ηγεσία της ΝΔ, αλλά ούτε και ο ίδιος έχει ως πρόθεση να αφήσει τον βουλευτικό θώκο στον οποίο εκλέχθηκε με ρεκόρ ψήφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από Σαμαρικούς κύκλους ασκούνται πιέσεις στο Δημήτρη Πτωχό συνεργάτη του Σαμαρά και το Νίκο Κωστόπουλο γιο του πρώην βουλευτή Αρκαδίας Δημήτρη Κωστόπουλου. Κάποιο από αυτά τα δύο πρόσωπα – ή άλλο που θα προκύψει σήμερα αύριο – θα προταθούν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως εναλλακτική λύση προκειμένου να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ο Παναγιώτης Νίκας. Απομένει στον ίδιο τον πρωθυπουργό να αποφασίσει αν θα υποκύψει στις πιέσεις ή όχι.

Μένει λοιπόν να δούμε ποιός θα είναι τελικά ο εκλεκτός της ΝΔ για Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις στα διάφορα «στρατόπεδα» του κόμματος, στο άκουσμα του ονόματος.

Τα σενάρια εδώ και μέρες θέλουν τον Παναγιώτη Νίκα να τοποθετείται ως Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο υπουργείο, για να εγκαταλείψει την προσπάθεια να ηγηθεί εκ νέου συνδυασμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όμως ο ίδιος έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να λάβει οποιαδήποτε θέση στην κυβέρνηση.

Τι θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Στην αντίπερα όχθη, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί μεταξύ του «δοκιμασμένου» Πέτρου Τατούλη ή του δυνατού στη Λακωνία, πρώην υπουργού Αγρατικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να στηρίζει την Αικατερίνη Ταγαρά, που ναι μεν έχασε την έδρα στην Κορινθία αλλά θεωρείται δυνατό χαρτί στην ευρύτερη περιοχή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis