home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανακατεύουν πάλι την τράπουλα στην Πελοπόννησο με Νίκα και Βλάσση

Θέμα χρόνου η απόφαση Μητσοτάκη για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο
τράπουλα

Την Πελοπόννησο θυμήθηκαν ξαφνικά Αθηνοκεντρικά Μέσα Ενημέρωσης και αναβιώνουν τα σενάρια στα οποία ο τοπικός Τύπος έχει αναφερθεί προ πολλού, σχετικά με το πρόσωπο που θα στηρίζει η Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Έχοντας μείνει ένα βήμα πίσω από τις εξελίξεις, ιστοσελίδες της Αθήνας θυμήθηκαν ξανά την υποψηφιότητα Κώστα Βλάσση. Μάλιστα σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «Στην Πελοπόννησο αποσύρεται ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και είναι κλειδωμένη η υποψηφιότητα του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση».

Πληροφορίες εδώ και μέρες θέλουν τον Παναγιώτη Νίκα να τοποθετείται ως Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο υπουργείο, για να εγκαταλείψει την προσπάθεια να ηγηθεί εκ νέου συνδυασμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όμως ο ίδιος έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να λάβει οποιαδήποτε θέση ειδικού ή γενικού γραμματέα στην κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη κρατική θέση, ως αντάλλαγμα.

Νίκας
Κώστας Βλάσης

Παρόλα αυτά πληροφορίες από την Πελοπόννησο, οι οποίες μάλιστα δημοσιεύονται από το πρωί στον τοπικό Τύπο, όπως το πρωτοσέλιδο της Ελευθερίας της Καλαμάτας, αναφέρουν ότι δεν προχωρά η υπόθεση της υποψηφιότητας του Κώστα Βλάση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ότι ο πρόσφατα εκλεγείς, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, βουλευτής Αρκαδίας δεν θέλει να παραιτηθεί. Ο Κώστας Βλάσης θεωρεί ότι έτσι θα προσβάλει τους πολίτες της Αρκαδίας την ψήφο των οποίων διεκδίκησε και πήρε πλουσιοπάροχα πρόσφατα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εξέλιξη αυτή είναι προφανές ότι αλλάζει τα δεδομένα και το σύστημα Σαμαρά αναζητεί από το Σάββατο το βράδυ νέο πρόσωπο για να επιτύχει την αποκαθήλωση του Παναγιώτη Νίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες ασκούνται πιέσεις στο Δημήτρη Πτωχό συνεργάτη του Σαμαρά και το Νίκο Κωστόπουλο γιο του πρώην βουλευτή Αρκαδίας Δημήτρη Κωστόπουλου. Κάποιο από αυτά τα δύο πρόσωπα – ή άλλο που θα προκύψει σήμερα αύριο – θα προταθούν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως εναλλακτική λύση προκειμένου να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ο Παναγιώτης Νίκας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας άρχισε την επικοινωνιακή του αντεπίθεση προβάλλοντας το έργο του, κάτι που δείχνει ότι θεωρεί την υποψηφιότητά του δεδομένη σε τέτοιο βαθμό που μόνο με έγκριση Μητσοτάκη μπορεί να έχει γίνει.

Όπως και νάχει οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία με το θέμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι ραγδαίες και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να λήξει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αφού ο καιρός περνάει και μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στο κόμμα οι παρατάσεις λήψης της απόφασης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis