home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κιάτο: Από το πάλκο στην ιατρική. Ο Αλέξανδρος Κουτσιούκης εργαζόταν και αρίστευσε

Από τον κόσμο της μουσικής στην προσφορά της ιατρικής: Η εμπειρία ενός μαθητή και οι προκλήσεις των πανελλήνιων εξετάσεων
Αλέξανδρος Κουτσιούκης

Ο Αλέξανδρος Κουτσιούκης είναι ένα νέο παιδί που στις πρόσφατες Πανελλήνιες εξετάσεις κατάφερε να επιτύχει βαθμολογία 19.025 μόρια. Ήταν μια απόδειξη της αφοσίωσης στα μαθήματά του και της αντοχής του. Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει γιατρός και να συνεισφέρει στην κοινωνία μέσω των γνώσεών του.

Βαθμολογία Αλέξανδρος Κουτσιούκης
Η βαθμολογία του Αλέξανδρου Κουτσιούκη

Το πάλκο και το σουβλατζίδικο

Ωστόσο, η πορεία του Αλέξανδρου δεν ήταν πάντα προκαθορισμένη. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Περιστέρι, είναι το τρίτο παιδί μιας Πολύτεκνης οικογένειας. Ο Αλέξανδρος Κουτσιούκης έχει καταγωγή από δύο διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Η μητέρα του προέρχεται από το Κιάτο της Κορινθίας, ενώ ο πατέρας του από τις εκβολές Πηνειού Λάρισας. Οι ρίζες του στο Κιάτο έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον Αλέξανδρο, αφού εκεί βρίσκεται το πατρικό σπίτι της μητέρας του και εργάζεται από τα 15 χρόνια του σε σουβλατζίδικο τα καλοκαίρια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Αλέξανδρος, παίζει κλαρίνο και τραγουδάει σε μουσικές σκηνές μαζί με τα αδέλφια του. Όλοι είναι μουσικοί στην οικογένεια.

Όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει πιλότος, καπετάνιος ή γιατρός…

Πάλκο Αλέξανδρος Κουτσιούκης
Ο Αλέξανδρος Κουτσιούκης στο πάλκο

Από την μουσική στην ιατρική

Ο κόσμος της ψυχαγωγίας και η μουσική σκηνή ήταν το πάθος του, με μαγευτικές νότες και μελωδίες να πλαισιώνουν τη ζωή του. Ωστόσο, ο Αλέξανδρος Κουτσιούκης, ένα ταλαντούχο παιδί, επέλεξε να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία, αφήνοντας πίσω του τα φώτα του πάλκου και την μουσική καριέρα για να αφιερωθεί στον στόχο του για την ιατρική.

Η οικογένεια αποτελούσε πηγή έμπνευσης και στήριξης για τον Αλέξανδρο. Ως το τρίτο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας που ζει στο Περιστέρι, μοιραζόταν την αγάπη για τη μουσική με τα αδέλφια του, καθώς όλοι ήταν μουσικοί. Μαζί εργάζονταν σε μουσικά μαγαζιά, με τον Αλέξανδρο να παίζει κλαρίνο και τα αδέλφια του μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι και ντραμς.

Ο νεαρός αποφοίτησε από το 3ο ΓΕΛ Περιστερίου. Παράλληλα με τις σπουδές του, ασχολήθηκε ενεργά με τη μουσική, μαθαίνοντας κλαρίνο στο Ωδείο Περιστερίου και συμμετέχοντας σε μουσικές παραστάσεις μαζί με τα αδέλφια του. Στο σχολείο, ξεχώριζε ως καλός μαθητής και είχε την τιμή να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση.

Αλέξανδρος Κουτσιούκης
Ο Αλέξανδρος Κουτσιούκης σημαιοφόρος στο σχολείο του

Με την εντυπωσιακή βαθμολογία του στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ο Αλέξανδρος Κουτσιούκης προσδοκά τώρα να συνεχίσει το εκπληκτικό ταξίδι του προς την ιατρική επιστήμη.

Παρόλο που η μουσική και η ψυχαγωγία είχαν μεγάλη σημασία στη ζωή του, ο Αλέξανδρος Κουτσιούκης είχε πάντοτε την επιθυμία να προσφέρει και να βοηθήσει τους άλλους μέσω της ιατρικής και η επιτυχία του στις Πανελλήνιες εξετάσεις τον έβαλε στον δρόμο για να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο.

Όπως λέει ο ίδιος μιλώντας στο anagnostis.org «Η διαδικασία των πανελλήνιων σίγουρα είχε άγχος και κάποια πίεση, αλλά όταν κάποιος είναι σταθερός στα όνειρά του και στους στόχους του, κατορθώνει να κάνει ευκολότερο τον αγώνα του. Σίγουρα χρειάζεται σταθερότητα, όνειρα, επιμονή, στόχους, δουλειά και προγραμματισμό, σωστή παιδεία και πολιτισμό, αξίες που εκλείπουν σήμερα».

Ο Αλέξανδρος αντιλαμβάνεται την ιατρική επιστήμη ως ένα λειτούργημα της κοινωνικής προσφοράς, και ο στόχος του είναι να αξιοποιήσει την επιτυχία του στις σπουδές ως ένα μέσο για να βοηθήσει τους ανθρώπους.

Γιορτή μετά …μουσικής για την επιτυχία

Οι γονείς του Αλέξανδρου, καθηγητές Θεολόγοι και οι δύο, με σεβασμό και χαμηλούς τόνους, γιόρτασαν τη μεγάλη επιτυχία του στις Πανελλήνιες εξετάσεις μαζί με όλη την οικογένεια. Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη μουσικές νότες και χαρά, η οικογένεια συγκεντρώθηκε για να γιορτάσει την επιτυχία και να ευχαριστήσει τον Αλέξανδρο για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του. Ο ίδιος αναφέρει ότι η οικογένεια του ήταν πάντα εκεί για να τον υποστηρίξει και να του δώσει την απαραίτητη στήριξη στην πορεία του.

Η απόφαση του Αλέξανδρου να αφιερωθεί στην ιατρική μετά από την πορεία του στη μουσική, μαρτυρεί την αφοσίωσή του στο να βοηθήσει τους άλλους και να συνεισφέρει στην κοινωνία. Με την προοπτική να γίνει ιατρός, ο Αλέξανδρος έχει σκοπό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να προσφέρει στους ασθενείς τη βέλτιστη φροντίδα. Η πορεία του από τη μουσική στην ιατρική είναι μια απόδειξη του πάθους και της αποφασιστικότητάς του να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία και να κάνει μια θετική διαφορά στη ζωή των ανθρώπων.

Λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Σίγουρα, εκτός από δουλειά και διάβασμα χρειάζεται ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας και κατ΄ επέκταση στους δικούς μας ανθρώπους, τους γονείς μας, αυτοκριτική και αυτογνωσία, σταθερότητα κι επιμονή, αγάπη για ό,τι επιθυμούμε. Προπάντων αγάπη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου για τις αξίες και την παιδεία που μου δίδαξαν, στα αδέρφια μου, που μου άνοιξαν τον δρόμο και ήταν πάντα δίπλα μου και στους καθηγητές μου».

Αλλά και τα αδέρφια του Αλέξανδρου ακολουθούν ανάλογη πορεία. Ο ένας αδερφός είναι Μαθηματικός και επαγγελματίας στο μπουζούκι και το τραγούδι, ενώ ο δεύτερος είναι Φυσικός, χωρίς και αυτός να έχει εγκαταλείψει το τραγούδι και την κιθάρα. Ο τέταρτος αδερφός και μικρότερος, ετοιμάζεται να δώσει του χρόνου Πανελλαδικές, με στόχευση να γίνει Χημικός ή Μαθηματικός, διατηρώντας την αγάπη του στη μουσική και παίζοντας ντραμς και κιθάρα, ενώ γράφει στίχους τραγουδιών και μουσική.

Ο Αλέξανδρος Κουτσιούκης αποτελεί ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα για όλους εκείνους που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες. Με αφοσίωση, σκληρή δουλειά και στήριξη από την οικογένειά του, μπόρεσε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να ακολουθήσει το πάθος του για την ιατρική. Οι προσπάθειές του αξίζουν αναγνώριση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis