home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επίθεση από αδέσποτα σκυλιά στο Ναύπλιο: Η τρομακτική εμπειρία της Μίρκας Γαλάνη

Της επιτέθηκαν με αγριότητα σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης – Η 22χρονη φώναξε βοήθεια, αλλά κανένας δεν ανταποκρινόταν – Τι λέει η ίδια στο anagnostis.org
Τραυματισμένο κορίτσι, από αδέσποτα στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο, ένας από τους πιο γραφικούς προορισμούς της Ελλάδας, συγκλονίζεται μετά από μία σειρά επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά. Μια τρομακτική εμπειρία βίωσε η 22χρονη Μίρκα Γαλάνη, η οποία ήταν ένα από τα θύματα αυτών των επιθέσεων. Η Μίρκα αντιμετώπισε ανείπωτο τρόμο, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με επιθέσεις σκύλων που της επιτέθηκαν στην Πλατεία Φιλελλήνων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα αδυναμία να βρει βοήθεια από τους περαστικούς.

Άκης Γκάτζιος

Ρεπορτάζ: Άκης Γκάτζιος

Η συγκλονιστική αυτή εμπειρία αναδεικνύει το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών στην περιοχή, με τους πολίτες και επισκέπτες να νιώθουν απροστάτευτοι.

Αγέλη σκύλων στο Ναύπλιο (1)

Η εμπειρία της Μίρκας Γαλάνη

Η Μίρκα Γαλάνη, μοιράστηκε την τραυματική εμπειρία που έζησε στο κέντρο του Ναυπλίου, με δηλώσεις της στο anagnostis.org. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, κατάφερε να ηρεμήσει τα περισσότερα από τα σκυλιά που την περιτριγύριζαν, αλλά τρία από αυτά της επιτέθηκαν με αγριότητα. Παρά τις προσπάθειές της να διατηρήσει την ψυχραιμία της, η επίθεση συνεχίστηκε.

Λέει το 22χρονο κορίτσι, χαρακτηριστικά: «Κατάφερα να ηρεμίσω τα περισσότερα από τα σκυλιά, όμως τρία από αυτά μου επιτέθηκαν. Διατήρησα την ψυχραιμία μου, όμως αυτά δεν σταματούσαν. Με αργά βήματα προχωράω προς ένα παγκάκι στην πλατεία και δέχομαι δεύτερη επίθεση. Μου έσκισαν τα ρούχα. Νόμισα ότι δεν θα φύγω ζωντανή από την πλατεία, με τα σκυλιά να μου επιτίθενται. Για 20 ολόκληρα λεπτά, καθόμουν όρθια και τα σκυλιά βρίσκονταν γύρω μου. Τα τρία με δάγκωναν και με τραβούσαν, τα υπόλοιπα παρακολουθούσαν, γαυγίζοντας, αγριεμένα».

Η αδιαφορία των περαστικών

Η Μίρκα Γαλάνη εξέφρασε την απογοήτευσή της από την αδιαφορία των περαστικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Κατά τη δήλωσή της στο anagnostis.org, αναφέρει ότι φώναξε βοήθεια, αλλά κανένας δεν ανταποκρινόταν:

«Φώναξα βοήθεια σε δύο κορίτσια που περνούσαν παραδίπλα και εκείνα γελούσαν, χωρίς να κάνουν καμία κίνηση να με βοηθήσουν. Το ίδιο έγινε και με δύο ανθρώπους που βρίσκονταν σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στο λιμάνι. Δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δεχόμουν από τα αδέσποτα σκυλιά πέρασαν δύο τουλάχιστον ακόμα αυτοκίνητα από την οδό Μπουμπουλίνας και δεν έδωσαν καμία σημασία».

Η Μίρκα τελικά, με σκισμένα από δαγκωματιές τα πόδια της, κατάφερε να συναντηθεί με έναν γνωστό της που περνούσε από το σημείο, ο οποίος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του για να μπει το κορίτσι και την πήγε στο νοσοκομείο.

Τραυματισμένο κορίτσι, από αδέσποτα στο Ναύπλιο (3)

Και άλλα περιστατικά με επιθέσεις αδέσποτων στο Ναύπλιο

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη σε ένα πολύ κεντρικό σημείο του Ναυπλίου», αναφέρει η Μίρκα Γαλάνη. Και συμπληρώνει: «Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η περιπέτειά μου με τα αδέσποτα, μου έχουν τηλεφωνήσει και άλλοι γνωστοί μου και λένε ότι έχουν δεχθεί επίθεση τις τελευταίες ημέρες».

Η επίθεση που υπέστη και η αδιαφορία των περαστικών αναδεικνύουν την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων από τις αρμόδιες αρχές. Οι πολίτες αναγκάζονται να ζήσουν με τον φόβο να δεχθούν επίθεση από αδέσποτα σκυλιά, με τη ζωή τους και την ασφάλειά τους να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αγέλη σκύλων στο Ναύπλιο (2)

Τρομακτική εμπειρία

Η τρομακτική εμπειρία της 22χρονης Μίρκας στο Ναύπλιο αναδεικνύει για μία ακόμα φορά το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών που απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών. Είναι καθήκον των αρμόδιων αρχών να αναλάβουν δράση και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Οι πολίτες δεν πρέπει να ζουν σε φόβο και να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους επιθέσεις στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης τους.

Απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και η άμεση λήψη μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis