home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ελαφόνησος: Η διάσημη παραλία του Σίμου με τα γαλαζοπράσινα νερά (Βίντεο)

Πρόκειται για δύο παραλίες αντικριστά μεταξύ τους, που ενώνονται δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο.
Σίμος Ελαφόνησος 3 0

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον οικισμό της Ελαφονήσου, στη νότια πλευρά του νησιού βρίσκονται οι δίδυμες παραλίες του Σίμου (μικρή παραλία) και του Σαρακήνικου (μεγάλη παραλία ή Τσερατσίνικο για τους ντόπιους).

Μία τεράστια ατελείωτη αμμουδιά μήκους τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου με νερά που σχηματίζουν μοναδικά πράσινα και τιρκουάζ χρώματα αφήνουν άφωνο όποιον φτάνει εδώ για πρώτη φορά.

Ο Σίμος είναι ουσιαστικά δύο παραλίες σε μία, απέναντι από τα Κύθηρα, στον κόλπο των Βατίκων. Στη νότια πλευρά της Ελαφονήσου απλώνεται η αμμουδιά από τον Φράγκο έως το Σαρακήνικο. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο παραλίες αντικριστά μεταξύ τους, που ενώνονται δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο.

Παραλία Σίμος Ελαφόνησος

Η παραλία αυτή αφήνει στον επισκέπτη μια ανεπανάληπτη εμπειρία διαθέτοντας όλες τις προδιαγραφές για στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Πρόκειται για μια από τις πλέον δημοφιλείς Ελληνικές παραλίες, χαρακτηριστική για την μοναδικότητά της. Το μαγευτικό δίδυμο των παραλιών που σχηματίζουν τον Σίμο γεμίζει τους θερινούς μήνες από κολυμβητές αλλά λόγω του μεγέθους της παραλίας δεν θα στριμωχτείτε.

Οι τεράστιοι αμμόλοφοι με το χρυσαφένιο χρώμα και τους κέδρους, που θα περπατήστε μέχρι να βρέξετε τα πόδια σας με το θαλασσινό νερό, αποτελούν μια ξεχωριστή εικόνα για τα Ελληνικά δεδομένα.

Παραλία Σίμος Ελαφόνησος

Κάποτε ο Σίμος ήταν το σημείο αναφοράς του ελεύθερου κάμπινγκ. Σήμερα ωστόσο έχει δημιουργηθεί οργανωμένο κάμπινγκ και δεν πρόκειται να σας επιτραπεί να στήσετε ελεύθερα όπου θέλετε την σκηνή σας.

Απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Ελαφονήσου. Σίγουρα όχι ο μόνος λόγος για να επισκεφθείτε το νησί, αλλά αν πάτε μέχρι εκεί, φυσικά δεν πρέπει να παραλείψετε να την τιμήσετε.

Η πρόσβαση στην Ελαφόνησο γίνεται με πολύ τακτικά και μέχρι αργά το βράδυ τους θερινούς μήνες δρομολόγια Ferry Boat, τη λεγόμενη «παντόφλα», που περνούν απέναντι μέσα σε λίγα λεπτά από το μικρό λιμανάκι της Πούντας.

Βίντεο: Point Of View GR

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis