home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αυτό είναι το ιστιοφόρο με τους 64 μετανάστες που έπλεε ακυβέρνητο κοντά στο Ακρωτήριο Ταίναρο

Μεταξύ των διασωθέντων, που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, περιλαμβάνονται 8 γυναίκες και 8 παιδιά
Ιστιοφόρο μετανάστες φωτογραφία λιμενικό

Σε 64 ανέρχονται οι μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο που έπλεε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή 27 ναυτικά μίλια ΝΔ του ακρωτηρίου Ταίναρου, και οι οποίοι περισυνελέγησαν χθες το απόγευμα από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος. Μεταξύ των διασωθέντων, που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, περιλαμβάνονται 8 γυναίκες και 8 παιδιά.

Για την ύπαρξη του ιστιοφόρου με τους μετανάστες, που υπέστη μηχανική βλάβη και έπλεε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε από φορτηγό πλοίο.

Δείτε στη παρακάτω φωτογραφία τη στιγμή που οι μετανάστες περνούν στα χέρια των λιμενικών.

Ιστιοφόρο μετανάστες φωτογραφία λιμενικό
Φώτο: Λιμενικό Σώμα

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το λιμενικό σώμα:

«Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή 27 ν.μ. ΝΔ Ακρωτηρίου Ταίναρου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από Φ/Γ πλοίο σημαίας PALAU για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο έσπευσε το Π.Α.Θ. 090 “ΓΑΥΔΟΣ” Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλλεξε 64 αλλοδαπούς και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis