home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Άργος

«Γιατί σίγουρα θα νικήσουμε! Η κοινωνία θα πάει μπροστά και το ΚΚΕ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο!»
Ομιλία ΚΚΕ στο Άργος 4

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 20 Ιουνίου στο Άργος, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ  του ΚΚΕ,  βουλευτής Μεσσηνίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θανάσης Κολιζέρας υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας του ΚΚΕ και μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ παρέστησαν και οι άλλοι 4 υποψήφιοι Κώστας Γκόνης και υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Ναυπλίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γκουβίση Βούλα, Χατζηαναστασίου Αγγελική, Κρόκος Μιχάλης. Επίσης παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μπαβελή Ναυσικά για το δήμο Άργους Μυκηνών, Μπουρδάκος Ναπολέων για το δήμο Επιδαύρου.

Ο χαιρετισμός του Θανάση Κολιζέρα

Στο χαιρετισμό του ο Θανάσης Κολιζέρας αναφέρθηκε στο έξης:

«Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι, είναι μεγάλη πρόκληση, θράσος και συνειδητό ψέμα να μιλούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι τους και στο νομό της Αργολίδας, για μέτρα ανακούφισης και υποσχέσεις για καλύτερες μέρες σε βάθος τετραετίας, όπως τα διάφορα pass και  επιδόματα ψίχουλα, χρήματα  που προκύπτουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τη μεγάλη φοροαφαίμαξη του λαού και θα λείψουν από άλλες βασικές δομές και ανάγκες, την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία.

Ομιλία ΚΚΕ στο Άργος 2
Ομιλία ΚΚΕ στο Άργος // ΦΩΤΟ: ΚΚΕ

Φυσικά, όλες οι υποσχέσεις είναι εντός του στενού πλαισίου της δημοσιονομικής ισορροπίας και των αντοχών της οικονομίας. Δηλαδή την υπεράσπιση των κερδών των λίγων μέσα από τη βαθιά εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την ανέχεια των πολλών.

Αποτελεί πρόκληση να επισκέπτονται οι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, τις δομές Υγείας, τα νοσοκομεία του νομού και δήθεν να πέφτουν από τα σύννεφα με τις τεράστιες ελλείψεις, να ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών, ο ένας στον άλλο. Πρόκειται για  υποκρισία αφού είναι  αυτοί που ψηφίζουν στη Βουλή, κάθε φορά, τη μείωση της χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία.

Αποτελεί πρόκληση να μιλούν για πολιτικές στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτών αφού είναι υπέρμαχοι της ΚΑΠ της ΕΕ. Δηλαδή του μηχανισμού στήριξης των μονοπωλίων που έχει διακηρυγμένο στόχο “την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας και στον αγροτικό τομέα, μέσα από την οικονομική μεγέθυνση“.

Μιας πολιτικής που έχει στόχο να εξυπηρετηθεί πιο γρήγορα η παραπέρα ανάπτυξη και κερδοφορία των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων, συγκεντρώνοντας γη, παραγωγή και εμπορία των αγροτικών προϊόντων, μέσα από την καταστροφή και συρρίκνωση των μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Αποτελεί πρόκληση και συνειδητό ψέμα να μιλούν για αυξήσεις στους μισθούς, όταν δεν αμφισβητούν τον εμβληματικό νομό, απαίτηση του ΣΕΒ, «Βρούτση – Αχτσιόγλου» που καταργεί τις ΣΣΕ και καθορίζει το μισθό με απόφαση του υπουργού και με βάση την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την κερδοφορία των ομίλων. Όλοι μαζί ψήφισαν τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, δηλαδή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα, όλοι μαζί ψήφισαν το «έκτρωμα Χατζηδάκη» που επιβάλλει απλήρωτη εργασία, σύγχρονη δουλεία.

Αποτελεί πρόκληση το υποκριτικό ενδιαφέρον για τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης, που πνίγονται από τα χρέη και καταστρέφονται από τη δυσβάσταχτη φορολογία, από αυτούς που συναινούν στην εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών, στον αναβαλλόμενο φόρων των τραπεζών, στη φοροασυλία των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι πρόκληση και συνειδητό ψέμα γιατί γνωρίζουν καλά ότι δεν υπάρχει πολιτική που και τα κέρδη του κεφαλαίου να υπηρετεί και τις ανάγκες του λαού να μπορεί να ικανοποιεί.

Είναι όλοι αυτοί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  που έχτισαν ο ένας πάνω στους νόμους του άλλου. Σαν κυβέρνηση έφεραν μνημόνια και εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους, ενσωματώνοντας παράλληλα όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σαν αντιπολίτευση στήριξαν την κυβέρνηση όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπερψήφισε πάνω από τα μισά και το ΠΑΣΟΚ το 70% των άθλιων, βάρβαρων νομοσχεδίων της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Όπως έσπευσαν όλοι μαζί το 2015 να ψηφίσουν το 3ο μνημόνιο.

Είναι όλοι αυτοί οι υποψήφιοι που πουλούν φούμαρα στο λαό της Αργολίδας, που μας θεωρούν λωτοφάγους, που δήθεν έχουν διαφορές και λένε μεγάλα λόγια, σφιχταγκαλιασμένοι όμως Βουλή σηκώνουν το χέρι και ψηφίζουν όλους τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, απορρίπτοντας την ίδια στιγμή, είτε σα κυβέρνηση, είτε σαν αντιπολίτευση, όλες τις τροπολογίες και τα νομοσχέδια που καταθέτει το ΚΚΕ στη Βουλή και μπορούν να δώσουν πραγματική ανάσα ανακούφισης στο λαό σήμερα.

Μας κατηγορούν ότι αυτά που λέμε και προτείνουμε δεν είναι ρεαλιστικά. Γι’ αυτούς ρεαλιστικό είναι ότι δεν θίγει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των λίγων.

Για εμάς ρεαλιστικό είναι να ζει ο λαός σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας.

Για εμάς  αδιαπραγμάτευτες,  είναι μόνο οι ανάγκες του λαού  και η ρεαλιστική δυνατότητα αυτές να ικανοποιηθούν και τίποτε άλλο.

 Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι ρεαλιστικές, και για το σήμερα και κυρίως για το αύριο, γιατί είναι απολύτως γειωμένες στις σύγχρονες δυνατότητες που έχει δημιουργήσει η τεράστια πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, η τεράστια παραγωγικότητα της εργασίας.

 Η διαφορά βρίσκεται στο ποιος θα πληρώσει. Εμείς λέμε ότι πρέπει επιτέλους να πληρώσει το κεφάλαιο.  Όλοι αυτοί που θησαυρίζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα του λαού, από τη  βαθιά εκμετάλλευσή του.

Ομιλία ΚΚΕ στο Άργος
Ομιλία ΚΚΕ στο Άργος // ΦΩΤΟ: ΚΚΕ

 Οι θέσεις και οι προτάσεις μας, έχουν οικονομικό και πολιτικό κόστος μόνο για την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει, κεντρικά και τοπικά.

Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι, να νικήσουμε  την κούραση και με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθεί καμία ψήφος στο ΚΚΕ. Να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες για να γίνει κριτήριο ψήφου η πείρα που έχει αποκτηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και δικές μας ανάγκες. Οι πραγματικές ανάγκες του λαού κόντρα στις ανάγκες των εκμεταλλευτών του.

Στις 25 Ιούνη μπορούμε να πάμε πολύ ψηλά το ΚΚΕ και στην Αργολίδα και σε όλη την Ελλάδα. Να συμβάλλουμε και στο νομό για το συνολικό ποσοστό του κόμματος. Να συμβάλλουμε για να διατηρηθεί η έδρα στη Μεσσηνία, να συμβάλλουμε για να επανεκλεγεί βουλευτής του ΚΚΕ στη Πελοπόννησο.»

Η ομιλία του Νίκου Κουτουμάνου

Στην ομιλία του ο Νίκος Κουτουμάνος αναφέρθηκε στα έξης:

«Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι, παγκόσμια ημέρα των προσφύγων σήμερα και προ λίγων ημερών γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη τραγωδίας, το ναυάγιο στη Πύλο με τους δεκάδες νεκρούς, με εκατοντάδες ανθρώπους να αγνοούνται. Μια ακόμη τραγωδία που αναδεικνύει και πάλι την βαρβαρότητα ενός συστήματος που μπροστά στα κέρδη δεν  λογαριάζει ούτε την ανθρώπινη ζωή. Και μπορεί ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης να εξέφρασαν τη θλίψη τους, συγκαλύπτοντας όμως τη πραγματική αιτία και επιρρίπτοντας την ευθύνη  στα «άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους» σε χειρισμούς των αρχών.

Αυτό που προσπαθούν να κρύψουν είναι ότι η πραγματική αιτία είναι η ίδια η εγκληματική πολιτική που υπηρετούν πιστά, στηρίζοντας τα κέρδη των μονοπωλίων με πολέμους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, με φτώχια και εξαθλίωση, με πολιτικές διώξεις. Είναι η ίδια πολιτική που πνίγει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα, που οδήγησε στη τραγωδία στα Τέμπη, που μετράμε ένα νεκρό κάθε τρεις μέρες και δεκάδες τσακισμένους εργάτες στους χώρους δουλειάς για να διασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ομιλία ΚΚΕ στο Άργος 4
Ομιλία ΚΚΕ στο Άργος // ΦΩΤΟ: ΚΚΕ

Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ! Ή συναίνεση στη πολιτική που δολοφονεί και τσακίζει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, γιατί έτσι θα μεταφραστεί η κάθε ψήφος από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και όλους τους καλοθελητές μιας χρήσης που είναι έτοιμοι να συμπληρώσουν το αντιλαϊκό μοτίβο στηρίζοντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ή αντίσταση με δυνατό το λαό και το κίνημά του, που προϋποθέτει ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί τη μόνη σταθερή, αταλάντευτη δύναμη στο πλευρό του λαού, είναι κομμάτι του λαού.

Γιατί είναι το μόνο Κόμμα που οργανώνει την πάλη και μάχεται ενάντια στις πραγματικές αιτίες και τους μηχανισμούς, που δημιουργούν την ασφυκτική κατάσταση που βιώνει ο λαός σήμερα!

Γιατί παλεύει καθημερινά για τα μικρότερα και μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια, συγκεντρώνοντας παράλληλα δυνάμεις για πραγματικές ριζοσπαστικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας….»

«……είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιούνιου.  Δίνουμε και αυτή τη μάχη με πίστη με πείσμα με αποφασιστικότητα, όπως δίνουμε όλες τις μάχες οι κομμουνίστριες και οι κομμουνιστές, μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι την κάλπη, για να μην υποκύψει κάνεις λαϊκός άνθρωπος που κατανοεί αλλά ταλαντεύεται, στο ψευτοδίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», που σημαίνει πολύ απλά συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, χωρίς ή με μειωμένες αντιστάσεις.

Να μην υποκύψει κανείς προοδευτικός άνθρωπος στο ψευτοδίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ότι «πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην παντοδυναμία Μητσοτάκη, μια αξιόπιστη αντιπολίτευση». ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μοιράζονται με τη ΝΔ κοινούς στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου, τις ίδιες δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και ψήφιζαν με χέρια και με πόδια τα κρίσιμα αντιλαϊκά νομοσχέδια που έφερνε η ΝΔ,  στη προηγουμένη διακυβέρνησή της 2019 – 2023…»

«…είναι ανάγκη και κέρδος, για τις εργάτριες και τους εργάτες, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών της 25ης Ιούνη. Απέναντι   στη   διαφαινόμενη   νέα   αντιλαϊκή   κυβέρνηση   της   ΝΔ,   ο   ίδιος   ο Μητσοτάκης σε συνέντευξη ομολόγησε τι περιμένει το λαό στις 26 Ιούνη με:

– Τα   ανελαστικά   προαπαιτούμενα   του   Ταμείου   Ανάκαμψης   και   την παραδοχή ότι αποτελεί μνημόνιο, τα κονδύλια του οποίου προορίζονται για μεγάλες επιχειρήσεις…..

– Ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμοί, πράσινη μετάβαση……

– Τα ματωμένα πλεονάσματα και οι όροι του προγράμματος σταθερότητας.

– Οι δεσμεύσεις προς το ΝΑΤΟ που, πέρα από τους μεγάλους κινδύνους, κοστίζουν στον ελληνικό λαό δισεκατομμύρια ευρώ  σε εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που δολοφονούν λαούς, τσακίζουν λαούς, διαλύουν χώρες για να υποκλέψουν το πλούτο τους.

Αυτά θα επιχειρήσει να υλοποιήσει μια επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, σε αυτά θα συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ως μια βολική και συναινετική «αντιπολίτευση». Απέναντι σε αυτούς  το κρίσιμο ζήτημα είναι οι εργαζόμενοι, ο λαός, να στείλουν   ένα   ηχηρό   προειδοποιητικό   μήνυμα,   ότι   η   επόμενη   αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, θα τα βρίσκει σκούρα, όταν θα υλοποιεί τα σχέδια σε βάρος του  λαού που έχει  στα  σκαριά. Κι  αυτό το μήνυμα μόνο  με ένα τρόπο μπορεί να ακουστεί δυνατά: Με την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ και σε ψήφους και σε ποσοστά παντού σε όλη την χώρα!.

Καλούμε   όλες   και   όλους,   που   δεν   συμβιβάζονται   με   την   κοινωνική οπισθοδρόμηση και βλέπουν ότι το  ΚΚΕ  είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Είναι το μόνο κόμμα που   πρωτοστατεί     και   υπερασπίζεται   τα   δικαιώματα   των   εργατών,   των ανίσχυρων, των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης.  Που δικαιώματα και κατακτήσεις για τα οποία έχει χυθεί αίμα, για το ΚΚΕ δεν είναι περασμένα – ξεχασμένα και είναι το μόνο Κόμμα που  αντιστέκεται και αγωνίζεται   για   να   διασώσει,   να   ανακτήσει   και   να   κατακτήσει   ακόμα περισσότερα ο λαός, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας. Καλούμε   όλες   και   όλους   που   δεν   ανέχονται   την   εμπορευματοποίηση δημόσιων αγαθών, της Παιδείας, Υγείας – Πρόνοιας, Ενέργειας, φυσικού –ορυκτού πλούτου και υποδομών, που αποτελούν τις βάσεις για καλύτερη ζωή του λαού. Καλούμε όλες και όλους που δεν συμβιβάζονται με τις αναμονές μηνών για ένα   ραντεβού   στα   νοσοκομεία,       τις   υποστελεχωμένες   ή   ανύπαρκτες κοινωνικές   υπηρεσίες,   τις   ελαστικές   σχέσεις   εργασίας,   την   στρατιές συμβασιούχων   και   την   ανακύκλωση   της   ανεργίας.   Που     δεν   θέλουν   να επιβιώνουν     με   pass,   και   επιδόματα   ψίχουλα,   αλλά   θέλουν   ζωή   με αξιοπρέπεια   και   δικαιώματα,   όπως   αξίζει   στους   παραγωγούς   όλου   του πλούτου   που   καταληστεύουν   μια   χούφτα   παράσιτα,   άχρηστα   για   την παραγωγική διαδικασία!

Καλούμε όλες και όλους που οργίζονται με το αιματοκύλισμα των λαών για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού! Να κάνουν το βήμα χωρίς κανένα δισταγμό και να ρίξουν στην κάλπη το ψδ του ΚΚΕ  γιατί  είναι  η  μόνη  δύναμη  που  μπορεί  να  αντιπολιτευτεί   από  τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, μέσα και έξω από τη Βουλή, απέναντι σε μια   αντιλαϊκή   κυβερνητική   πολιτική   που   εδώ   και   χρόνια   τσακίζει   και   θα συνεχίσει να τσακίζει τον λαό.

Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν φοβάται, δεν έχει δεσμεύσεις σε κανέναν εκμεταλλευτή. Γιατί   δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές σημαίνει   ρωμαλέο, ελπιδοφόρο κίνημα χωρίς συμβιβασμούς.»

«…Ισχυρό ΚΚΕ για να γυρίσει το χαμόγελο και η αισιοδοξία στο λαό. Για να έχει άμεση και θετική εξέλιξη κάθε εργατική – λαϊκή διεκδίκηση.

Για να φωτιστεί ο δρόμος της ελπίδας με βάση την πολιτική πρόταση, το Πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης του ΚΚΕ, το Σοσιαλισμό.

Γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι η λύση δεν βρίσκεται στην ανακύκλωση διαφορετικών εκδοχών της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που τελικά προκαλεί το πρόβλημα, αλλά σε μία ριζικά διαφορετική οργάνωση της παραγωγής και της οικονομίας, που στο επίκεντρο θα έχει αποκλειστικά και μόνο, την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Τις λίγες μέρες που απομένουν με  αποφασιστικότητα να φτάσει το μήνυμα για ισχυρό ΚΚΕ, δύναμη και ελπίδα του λαού, σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Δυνατό ΚΚΕ την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή!

Δυνατό ΚΚΕ τη Δευτέρα με πολλές περισσότερες και πολλούς περισσότερους να περπατήσουμε μαζί τον όμορφο δρόμο του αγώνα τον περήφανο δρόμο της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής. Καλή δύναμη και υγεία, πίστη και αντοχή συντρόφισσες και σύντροφοι, για τους μεγάλους, δίκαιους, σκληρούς αλλά  και ωραίους αγώνες που έχουμε μπροστά μας! Συνεχίζουμε για τα μεγάλα και συγκλονιστικά που έρχονται. Θα είμαστε εκεί, πρωτοπορία! μέχρι τη τελική νίκη. Γιατί σίγουρα θα νικήσουμε, ό,τι και να λένε, ό,τι και να κάνουν τα παράσιτα και οι υπηρέτες της σαπίλας, η κοινωνία θα πάει μπροστά και το ΚΚΕ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis