home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Δεν υπάρχει περισυλλογή νεκρών ζώων το απόγευμα από τον Δήμο

Η Φιλοζωική καλεί άμεσα τον Δήμο Ναυπλίου να πάρει άμεσα μέτρα
Σκύλος γάτα

Η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου τονίζει πως ο Δήμος Ναυπλιέων δεν διαθέτει κάποιον αριθμό τηλεφώνου για την υπηρεσία της καθαριότητας για να απευθυνθούν οι πολίτες σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο νεκρό ζώο τις απογευματινές ώρες.

Επομένως η Φιλοζωική καλεί άμεσα τον Δήμο Ναυπλίου να πάρει άμεσα μέτρα έτσι ώστε και το απόγευμα να μπορεί να ειδοποιηθεί από τον οποιονδήποτε συμπολίτη μας για ένα ζώο που βρίσκεται νεκρό στον δρόμο ή για ένα ζώο που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως π.χ. τραυματισμού και χρειάζεται βοήθεια ακόμα και τις απογευματινές ώρες.

Όπως αναφέρει η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου, «αυτές τις μέρες βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα πρόβλημα ως προς την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, αυτήν την φορά εξαιτίας της κατάστασης που προκλήθηκε όταν χθες Δευτέρα 19/06/2023, συμπολίτες μας βρήκαν στον δρόμο στο Ναύπλιο σε ένα στενό, ένα νεκρό γατάκι πιθανότατα χτυπημένο από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο.

Το θέαμα αυτό για όλους εμάς στο Ναύπλιο, όμως δυστυχώς δεν αποτελεί άγνωστο θέαμα, καθώς σκοτώνονται από διερχόμενα οχήματα, κυρίως αυτοκίνητα και φορτηγά, οπότε δεν αποτελεί πρωτόγνωρο θέαμα αυτό για εμάς δυστυχώς έχει καταντήσει πλέον, και μετά λύπης μας το λέμε αυτό, ρουτίνα.

Εδώ το θέμα αυτό όμως έρχεται πλέον να γίνει πολύ πιο σοβαρό καθώς ο Δήμος μας δεν διαθέτει κάποιον αριθμό τηλεφώνου για την υπηρεσία της καθαριότητας, και κατά τις απογευματινές ώρες με υπάλληλο που θα εξυπηρετεί ώστε να μπορούμε πλέον να τον ενημερώσουμε έστω και το απόγευμα ότι ένα ζωάκι έχει βρεθεί σκοτωμένο εντός τους αστικού ιστού που είναι για την περισυλλογή και ταφή αυτού αποκλειστικά υπεύθυνος ο Δήμος.

Όποτε αν ένα ζωάκι, σκυλί ή γατί σκοτωθεί από τον οποιονδήποτε τρόπο, για παράδειγμα όχημα που το χτύπησε ή φόλα δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να το απομακρύνει άμεσα από τον δρόμο.

Και γιατί τώρα θα μας πείτε πρέπει να το απομακρύνει κάποιος το νεκρό ζώο άμεσα από τον δρόμο;

Για δύο βασικούς λόγους θα σας απαντήσουμε τώρα εμείς.

1ον γιατί αποτελεί άσχημο θέμα για όποιον το δει και ειδικά αν το αντικρίσει το θέαμα αυτό ένα μικρό παιδί, δεν φανταζόμαστε καν το τραύμα που είναι πιθανό να του αφήσει το θέαμα ενός νεκρού σκυλιού και ειδικά από φόλα στον δρόμο.

2ον γιατί πολύ απλά όταν αρχίσει και αποσυντίθεται οι ουσίες που αρχίζει τότε πλέον να εκπέμπει το άψυχο κορμί ενός νεκρού ζώου είναι όπως γνωρίζουμε και εμείς πολύ τοξικές για τον άνθρωπο με ότι αυτό συνεπάγεται για όποιον αυτές τις ουσίες έρθει σε επαφή μαζί τους χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας και τις εισπνεύσει. Επίσης γιατί αν πρόκειται για κάποιο μεγαλόσωμο ζώο π.χ. ένα μεγαλόσωμο αδέσποτα σκυλί, μπορεί να προκληθεί και κάποιο σοβαρό ατύχημα από την προσπάθεια των οδηγών να αποφύγουν να πατήσουν επάνω στο πτώμα του άτυχου αυτού νεκρού ζώου.

Επιπλέον δεν είναι μόνο τα νεκρά ζώα που χρήζουν άμεσης περισυλλογής για ταφή σε απογευματινές ώρες αλλά καθώς επίσης και όλα τα υπόλοιπα αδεσποτάκια που μπορεί να χρειαστούν περίθαλψη και δεν θα την έχουν γιατί ο Δήμος προφανώς δεν έχει προβλέψει για αυτό κατά τις απογευματινές ώρες.

Οπότε λοιπόν για όλα αυτά τα παραπάνω καλούμε άμεσα τον Δήμο Ναυπλίου να πάρει άμεσα μέτρα έτσι ώστε και το απόγευμα να μπορεί να ειδοποιηθεί από τον οποιονδήποτε συμπολίτη μας για ένα ζώο που βρίσκεται νεκρό στον δρόμο ή για ένα ζώο που βρίσκεται σε κατάσταση τέτοια, όπως π.χ. τραυματισμού και χρειάζεται βοήθεια ακόμα στις απογευματινές ώρες!».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis