home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρή θα διαβάζουν οι μικροί αναγνώστες φέτος το καλοκαίρι

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 και στο Ναύπλιο! Κάθε Πέμπτη απόγευμα @KIDS’LIBRARY
βιβλίο

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 στο Ναύπλιο, κάθε Πέμπτη απόγευμα στο Φουγάρο. Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί φίλοι των βιβλιοθηκών γνωρίζουν τα βιβλία των μεγάλων, τα αναγνώσματά τους, την αξία της φιλίας και ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της χώρας μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα και χαρακτήρες που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών. Κι όλα αυτά μέσα από τα έργα δύο αγαπημένων συγγραφέων: της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

Το 2023 έχει ανακηρυχθεί ως Λογοτεχνικό Έτος «Άλκης Ζέη». Για εμάς όμως, η Άλκη και η Ζωρζ είναι αχώριστες. Δύο παράλληλες ζωές, δύο παράλληλες πορείες, μια σχέση ζωής όπως εκείνη καταγράφεται σε εκατοντάδες βιβλία. Βιβλία που αποτελούν πολιτιστικό θησαυρό για τις βιβλιοθήκες της χώρας μας και θα αναδειχθούν μέσα από τη νέα ΚΕ.

Η ΚΕ2023 συμπληρώνεται με την ενότητα “Το Ραδιόφωνο της ΚΕ” με συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώρισαν τις δύο συγγραφείς και μοιράζονται σημαντικές στιγμές που έζησαν μαζί τους. Τέλος, η ΚΕ ολοκληρώνεται με τις ηχογραφημένες αναγνώσεις που μπορούν όλοι να ακούσουν οποιαδήποτε στιγμή απλά σκανάροντας ένα QR.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Διευθυντής ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2023gr.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ

Πέμπτη 22/6 ώρα 7 μμ για 5+ ετών :

  • 100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης & της Ζωρζ.. με το Γιάννη Τσιόδρα

100 χρόνια ακριβώς… Κοινή ζωή, κοινές πορείες, κοινές ιστορίες… πάντα ενωμένες. Δύσκολο να τις ξεχωρίσεις και να σκεφτείς τη μία χωρίς την άλλη. Σήμερα στη βιβλιοθήκη τα παιδιά έχουν μια σημαντική αποστολή. Να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. (Ηλικίες: 5+)

Πέμπτη 29/6 ώρα 7 μμ για 10+ ετών:

  • Graphic Nov-el: ιστορίες και κώδικες! με τη Δέσποινα Φλεβάρη

Πόση δύναμη έχει η εικόνα και πώς χωράει μια ολόκληρη ιστορία μέσα σε φούσκες; Τα παιδιά εμπνέονται από τις ιστορίες της Άλκης και της Ζωρζ, μαθαίνουν τους διαφορετικούς “κώδικες” του graphic novel και πειραματίζονται με τη δημοφιλή αυτή τέχνη. (Ηλικίες: 10+)

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 2752047315 (Τετάρτη ως Κυριακή 5-10 μμ) ή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis