home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανασύρθηκαν ακόμα δύο σωροί – Στους 80 οι νεκροί

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι σωροί, που μεταφέρονται στο λιμεναρχείο Καλαμάτας, ανήκουν σε άντρες
Ναυάγιο στην Πύλο (1)

Ανασύρθηκαν ακόμα δύο σωροί που ανήκουν στους επιβαίνοντες του σκάφους που μετέτρεψε την Μεσόγειο σε υγρό τάφο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι σωροί, που μεταφέρονται στο λιμεναρχείο Καλαμάτας, ανήκουν σε άντρες, ενώ πλέον οι νεκροί φτάνουν τους 80.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, διασωθέντες μετέφεραν σε συγγενείς και φίλους τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πλοίο. Σύμφωνα με όσα είπαν, ήταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον στο αλιευτικό, ενώ υπάρχουν νέες αναφορές για γυναίκες και παιδιά που είχαν κλειδωθεί στα αμπάρια. Βέβαια, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις δομές δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν κατάφεραν να βγουν την ώρα που βυθιζόταν, σε αντίθεση με όσους βρίσκονταν στο κατάστρωμα και πρόλαβαν να πηδήξουν στη θάλασσα.

Για το αν δέχθηκαν βοήθεια από τα παραπλέοντα σκάφη που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα του ναυαγίου, ορισμένοι ανέφεραν ότι το ελληνικό Λιμενικό πέταξε ένα σχοινί, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που λένε ότι εκείνες τις ώρες δεν υπήρξε καμία βοήθεια.

Ναυάγιο Πύλος
ΦΩΤΟ: Λιμενικό Σώμα

Οι συνθήκες πάνω στο πλοίο

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αρκετοί από τους επιβαίνοντες καλούσαν τους δικούς τους ανθρώπους και τους έλεγαν δεν είναι σίγουροι εάν θα καταφέρουν να φτάσουν στην Ιταλία, καθώς έβλεπαν τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πλοίο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ο αδελφός αγνοούμενου τόνισε πως «άρχισαν να τσακώνονται για το νερό και προφανώς αφού οι ενήλικες, οι άνδρες τσακώνονταν για το νερό φαντάσου τι συνέβαινε με τα παιδιά και τις γυναίκες. Ποιος τους έδινε κάτι να φάνε; Πολλοί άνθρωποι πέθαναν πριν βυθιστεί το πλοίο.  Άνθρωποι άρχισαν να πίνουν νερό από την θάλασσα».

Συγγενής άλλου αγνοούμενου ανέφερε: «Έχω τον αδερφό μου ήταν στο σκάφος. Δεν έχω καμία πληροφορία. Ξέρω από τους ανθρώπους που ήταν στο αλιευτικό ότι όλοι οι άνθρωποι από το χωριό μου έχουν πεθάνει».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis