home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναυάγιο στην Πύλο: Έπιασαν 10 υπόπτους στο Πακιστάν

Ο εκτιμώμενος αριθμός των επιβατών του μοιραίου πλοίου τοποθετείται μεταξύ 400 και 750
Ναυάγιο στην Πύλο (3)

Οι αρχές του Πακιστάν συνέλαβαν 10 υπόπτους για διακίνηση ανθρώπων, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο που μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σεχμπάζ Σαρίφ, τόνισε πως οι ένοχοι θα τιμωρηθούν αυστηρά και διέταξε την πάταξη «των ατόμων που εμπλέκονται στο αποτρόπαιο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων».

78 άνθρωποι οδηγήθηκαν στον θάνατο, ενώ οι διασωθέντες μέχρι στιγμής ανέρχονται στους 104. Το Υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν ανέφερε πως ανάμεσά τους βρίσκονται 12 Πακιστανοί, ενώ δεν γνωρίζει πόσοι ακόμα ήταν πάνω στο πλοίο.

Παρόλα αυτά, ο αριθμός τους θα μπορούσε να ξεπεράσει τους 200, δήλωσε ένας αξιωματούχος μετανάστευσης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο εκτιμώμενος αριθμός των επιβατών του μοιραίου πλοίου τοποθετείται μεταξύ 400 και 750, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, 9 άτομα συνελήφθησαν στο πακιστανικό Κασμίρ, από όπου και κατάγονταν τα περισσότερα θύματα και ο δέκατος ύποπτος συνελήφθη στο Γκουτζράτ της Παντζάμπ, μια πόλη που εδώ και πολύ καιρό αποτελεί γόνιμο έδαφος για όσους θέλουν να μεταναστεύουν.

Σύμφωνα με το notospress.gr, όσοι συνελήφθησαν «αυτή τη στιγμή διερευνώνται για τη συμμετοχή τους στη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσοντάρι Σαουκάτ, αξιωματούχος του Κασμίρ. Η πολιτική αναταραχή και μια οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης απωθούν δεκάδες χιλιάδες Πακιστανούς από τη χώρα, νόμιμα ή παράνομα.

Οι νεαροί άνδρες, κυρίως από το ανατολικό Παντζάμπ και τη βορειοδυτική επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα, ταξιδεύουν συχνά από το Ιράν, τη Λιβύη, την Τουρκία και την Ελλάδα για να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis