home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ερμιονίδα: Ξαφνική κόντρα Γεωργόπουλου – Σκούρτη για το Κέντρο Υγείας και το ναυάγιο της Πύλου

Διαξιφισμοί μέχρις εσχάτων της υποψήφιας βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ και του δημάρχου Ερμιονίδας
Κέντρο Υγείας Κρανιδίου Κρανίδι

Διαξιφισμοί μέχρις εσχάτων στην Ερμιονίδα, μεταξύ της υποψήφιας βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Βιβής Σκούρτη και του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου, με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, αλλά και με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου.

Ο κος Γεωργόπουλος απαντά σε δηλώσεις της υποψηφίας βουλεύτριας, αφού έχει κατηγορηθεί νωρίτερα από εκείνη για ευθύνες του και εκκωφαντική απραγία σχετικά με το   θέμα της ανάγκης ενίσχυσης του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, ενώ με αφορμή το ναυάγιο, ξυπνούν οι μνήμες με το θέμα των προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο Γαλαξίας της Ερμιονίδας.

Η δήλωση Σκούρτη που άναψε «φωτιές»

Η δήλωση της υποψήφιας βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που άναψε «φωτιές» στο «στρατόπεδο» Γεωργόπουλου, αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπολίτες, ιδιαίτερ α όσοι από εσάς ψηφίσατε Ν.Δ., φοβούμαι ότι το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου θα πάψει να λειτουργεί αν δεν αφυπνιστούμε, αν δεν αντιδράσουμε και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα θα περάσει στα χέρια ιδιωτών.

Στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου οι γιατροί μας κάνουν 11 εφημερίες το μήνα, ενώ θα έπρεπε να κάνουν 7 και μετά την παραίτηση ενός συναδέρφου τους που απηύδησε από την αναλγησία του νεκροθάφτη του Αχέρωντα υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, θα φτάσουν στις 15 εφημερίες το μήνα. Όπως καταλαβαίνετε με εξουθενωμένο το προσωπικό Πρωτοβάθμιας Υγείας Φροντίδας, δεν μπορεί να υπάρξει.

Άμεσα χρειάζεται οπωσδήποτε η ενίσχυση με 2 τουλάχιστον γιατρούς και ενίσχυσή του με Μικροβιολόγο, Οδοντίατρο και Υπερηχοτομογράφο.

Η εγκατάλειψή του είναι σκόπιμη. Και αν λάβουμε υπόψη ότι μέσα στο 2024 ουσιαστικά προβλέπεται να κλείσει για 6 μήνες προκειμένου να γίνουν επισκευές απαραίτητες στο κτίριο, δεν θα ξαναδούμε Κέντρο Υγείας με τη δημόσια μορφή.

Απαιτείται να αφυπνιστούμε όλοι.

· Συλλογικότητες και φορείς της Ερμιονίδας.

· Οι Βουλευτές των κομμάτων που θα εκλεγούν και κυρίως ο Δήμος Ερμιονίδας.

· Επιβεβλημένο επίσης να τοποθετηθούν οι υποψήφιου Δήμαρχοι, για να γνωρίζουν οι πολίτες το τι προτίθεται να κάνουν, για τη σωτηρία της δημόσιας μορφής του Κέντρου Υγείας μας.

Οι ευθύνες του απερχόμενου Δημάρχου είναι τεράστιες. Η απραγία του εκκωφαντική! Να δράσουμε λοιπόν πριν να είναι αργά, γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς ότι συμβαίνει στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, είναι αποτέλεσμα του Προγράμματος της Ν.Δ. για την Υγεία. Το Πρόγραμμα αυτό, που ο απερχόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας αποδέχεται κατά γράμμα.

Ένα πρώτο βήμα για να αποτρέψουμε το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας είναι να ψηφίσουμε στις 25 Ιούνη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σε ότι αφορά εμάς, τιμώντας όλους εκείνους που με εμπιστεύθηκαν, που με ψήφισαν, αλλά και όλους εκείνους που δεν μου έδωσαν την ψήφο τους, υπόσχομαι ότι θα είμαι εδώ, για να γίνει το Κέντρο Υγείας μας στολίδι, όπως ήταν και παλαιότερα».

Η απάντηση Γεωργόπουλου στην υποψήφια βουλευτή

Το γραφείο Τύπου του συνδυασμού του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου «Δυνατή Ερμιονίδα» απαντά στην κα Σκούρτη:

«Η υποψήφια βουλευτής του Νομού Αργολίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σκούρτη Παρασκευή συνεχίζει με ψέματα και συκοφαντίες να παραπληροφορεί τους κατοίκους της Ερμιονίδας, αναφερόμενη με πρόσφατες αναρτήσεις της στο διαδίκτυο στον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Γεωργόπουλο και στην Δημοτική Αρχή.

Μετά τις συκοφαντίες που είχε εκτοξεύσει στις αρχές Απριλίου εναντίον του κ. Γεωργόπουλου σχετικά με την δασική έκταση στο Κρόθι Ερμιόνης, όταν και έλαβε την αποστομωτική απάντηση εδώ, τις τελευταίες μέρες έχει επανέλθει δριμύτερη.

Σε προχθεσινή της ανακοίνωση σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, αναφερόμενη στον Δήμαρχο γράφει ότι οι ευθύνες του είναι τεράστιες, η απραγία του εκκωφαντική και ότι δήθεν αποδέχεται κατά γράμμα ένα υποτιθέμενο κυβερνητικό πρόγραμμα απαξίωσης των παροχών δημόσιας Υγείας.

Οι παραπάνω αναφορές αποτελούν ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, με σκοπό την παραπληροφόρηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Ερμιονίδας.

Διότι η αλήθεια είναι ότι την τελευταία τετραετία ο Δήμαρχος Ερμιονίδας έχει αποστείλει δεκάδες επιστολές σε συνεργασία και με τους τρεις Βουλευτές της Αργολίδας, κκ Ι. Ανδριανό, Ι. Γκιόλα και Α.Πουλά. Επιπλέον, έχει κάνει πλήθος παρεμβάσεων και συναντήσεων με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με την επιβαλλόμενη ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε υγειονομικό υλικό, σε ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και σε κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές. Ορισμένες από αυτές τις παρεμβάσεις ικανοποιήθηκαν, ενώ κάποιες άλλες όχι. Είναι όμως γνωστό και στον πιο απλό πολίτη, πόσο μάλλον σε μια υποψήφια βουλευτή, ότι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, το οποίο είναι αρμόδιο για την στελέχωσή του, την επάνδρωσή του, τον εξοπλισμό του και τις κτιριακές υποδομές του.

Στο τέλος του κειμένου επισυνάπτονται ενδεικτικά κάποιες από αυτές τις επιστολές του κ. Γεωργόπουλου προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας, τους Βουλευτές Αργολίδας, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Διοικητή 6ης ΥΠΕ, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας κ.λ.π.

Επίσης η κ. Σκούρτη σε πρόσφατη ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο σχετικά με το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου και την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό, αναφέρεται για άλλη μια φορά απαξιωτικά στην παρούσα διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας, γράφοντας χαρακτηριστικά: “ στον τόπο μας είναι νωπές οι μνήμες για το πώς η παρούσα Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε τους πρόσφυγες και μετανάστες στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ”.

Μόνο που ξεχνάει να μας πει η κ. Σκούρτη, ποια ήταν πραγματικά η αντιμετώπιση από την Δημοτική Αρχή των 520 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι ήταν στοιβαγμένοι επί μήνες σε ένα τουριστικό ξενοδοχείο της Ερμιονίδας. Θα της θυμίσουμε λοιπόν πως σαν Δημοτική Αρχή ήμασταν και είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πολιτική της μετατροπής τουριστικών ξενοδοχείων, όπως το «Γαλαξίας», σε κέντρα μαζικής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Δεν είναι δυνατόν σε μια άκρως τουριστική περιοχή όπως η Ερμιονίδα να φιλοξενούνται από το 2016 έως το 2020, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα τουριστικό ξενοδοχείο.

Είναι προφανές ότι η κ. Σκούρτη δεν συμφωνεί με την άποψή μας.

Όπως επίσης ήμασταν κάθετα αντίθετοι σε λογικές τύπου Μόριας και Ειδομένης, όπου χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στοιβαγμένες κάτω από άθλιες συνθήκες, αναζητούσαν ένα καλύτερο αύριο, προσπαθώντας να μεταναστεύσουν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Την περίοδο αυτή λοιπόν, τέλη του 2019 με αρχές του 2020, η πατρίδα μας αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα μεταναστευτικών ροών και πάνω από 130.000 πρόσφυγες και μετανάστες, φιλοξενούνταν σε κέντρα φιλοξενίας ανά την επικράτεια, τα περισσότερα από αυτά στα νησιά του Αιγαίου και σε τουριστικές περιοχές. Τότε ο Δήμος Ερμιονίδας εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτές τις πολιτικές και ζήτησε το άμεσο κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών «Γαλαξίας». Μάλιστα σαν Δήμος ζητούσαμε να συμβάλουμε στην επίλυση του προβλήματος μέχρι του ορίου που μας αναλογεί πληθυσμιακά, δηλαδή την φιλοξενία έως 130 μεταναστών και βέβαια όχι στοιβαγμένους σε ένα τουριστικό ξενοδοχείο, διότι κάτι τέτοιο καθιστά αυτούς τους ανθρώπους ιδιαίτερα ευάλωτους από άποψη τήρησης των προβλεπόμενων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Με το ξέσπασμα της πανδημίας οι προβληματισμοί μας δικαιωθήκαν απόλυτα, αφού σχεδόν όλοι οι φιλοξενούμενοι μετανάστες του «Γαλαξία» νόσησαν με covid-19. Άμεσα ο Δήμος Ερμιονίδας αντιμετώπισε την κρίσιμη κατάσταση με υπευθυνότητα, σύνεση και αποτελεσματικότητα, έχοντας μοναδικό γνώμονα την προστασία της υγείας των φιλοξενούμενων μεταναστών και των κατοίκων της περιοχής μας.

Σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης, ενίσχυσε το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου κατά 10 άτομα και έστησε έξω από την δομή φιλοξενίας Ιατρείο, στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενοφόρο επί 24ώρου βάσεως.

Οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι είχαν συνεχή παρουσία στον χώρο, εξασφαλίστηκε η σίτιση των φιλοξενούμενων μεταναστών και με την ενίσχυση του Α.Τ. Ερμιονίδας, εφαρμόστηκαν με επιτυχία τα περιοριστικά μέτρα προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Αφού ξεπεράσαμε επιτυχώς αυτήν την σοβαρή κρίση, η διαχείριση της οποίας έγινε εν’ μέσω μάλιστα μιας παγκόσμιας πανδημίας, οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στράφηκαν προς το άμεσο κλείσιμο της δομής φιλοξενίας «Γαλαξίας». Κάτι το οποίο πετύχαμε την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, όταν αναχώρησαν και οι τελευταίοι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και το ξενοδοχείο “Γαλαξίας” έπαψε οριστικά να λειτουργεί ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Είναι ξεκάθαρο ότι το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο σύνθετο και δισεπίλυτο πρόβλημα, η διαχείριση του οποίου απαιτεί ταυτόχρονες δράσεις από όλες τις οικονομικά αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη, έτσι ώστε να χτυπηθούν στην ρίζα τους οι αιτίες που το προκαλούν, όπως οι τοπικοί πόλεμοι, η κλιματική αλλαγή και η πείνα και παράλληλα να γίνεται ομαλά η ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων στις χώρες υποδοχής τους.

Είναι γνωστό ότι η Ερμιονίδα αποτελεί ένα φιλόξενο τόπο, όπου εδώ και δεκαετίες πλήθος οικονομικών μεταναστών από διάφορες χώρες ζουν και εργάζονται ενσωματωμένοι πλήρως στην τοπική κοινωνία. Πολλοί από αυτούς έχουν αποκτήσει οικογένειες και τα παιδιά τους λαμβάνουν την Ελληνική παιδεία. Είναι δεδομένο ότι μεμονωμένα σαν χώρα η Ελλάδα, λίγα μπορεί να κάνει στο σοβαρότατο αυτό θέμα, πόσο μάλλον ο Δήμος μας.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι κ. Σκούρτη Παρασκευή, έχει αποκτήσει κάποιο είδος εμμονικής διαταραχής με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο. Διότι πως αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν οι συχνές συκοφαντικές αναρτήσεις της στο διαδίκτυο, με τις οποίες επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμαρχο Ερμιονίδας επί παντός επιστητού; Πάλι καλά που δεν του χρέωσε την ευθύνη για το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως υφίσταται στο γεγονός ότι η κυρία αυτή είναι υποψήφια βουλευτής του Νομού Αργολίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, οπότε η ανεύθυνη και αναξιόπιστη συμπεριφορά της πέρα από την ίδια, εκθέτει και το κόμμα που εκπροσωπεί. Οπότε αναμένουμε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και των άλλων υποψηφίων βουλευτών Αργολίδας, γι’ αυτό το σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει με τις ενέργειες και τις συκοφαντικές ανακοινώσεις της κ. Σκούρτη».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis