home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σύσκεψη ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ: Ο θάνατος του αγρότη της Αργολίδας

Αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρεθεί λύση για το φλέγον ζήτημα του νερού του Αναβάλου
Σύσκεψη ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ

Αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρεθεί λύση για το φλέγον ζήτημα του νερού του Αναβάλου καταβάλλουν οι αγρότες με την ηγεσία του τόπου να παρατηρεί άπρακτη την επερχόμενη καταστροφή του Αργολικού κάμπου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, για μία ακόμα φορά επισημάνθηκε το πρόβλημα της ποιότητας του νερού του Αναβάλλου. Είναι σαν να ρίχνουμε αλάτι στο γόνιμο έδαφος, αν να ποτίζουμε με θάλασσα, είπαν.

Στο κάλεσμα των αγροτών ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γ. Ανδριανός, Γ. Γαβρήλος και Α. Πουλάς, ο αντιπεριφερειάρχης, εκπρόσωποι των ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Πολλοί κάνουν λόγο για επερχόμενη πλήρη εγκατάλειψη του αργολικού κάμπου, αφού η αγωγιμότητα (αλατότητα) του νερού του Αναβάλου, βρίσκεται πολύ υψηλά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι αγρότες ποτίζουν τις καλλιέργειές τους με θαλασσινό νερό, με αποτέλεσμα αυτές να κινδυνεύουν να βγουν εκτός παραγωγής σε 2 με 3 χρόνια. Την ίδια ώρα διπλασιάστηκε σχεδόν η τιμή χρέωσης ανά κυβικό μέτρο νερού άρδευσης από τον ΓΟΕΒ στους ΤΟΕΒ, ενώ αυξήθηκε και το ετήσιο πάγιο.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ

    Γεωργία και κτηνοτροφία. Οι πυλώνες για την ύπαρξη ενός κράτους.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis