home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ναυάγιο στο Ναύπλιο: Ποιοι συμμετέχουν

Σήμερα στις 19:30 στην Ενδεκάτη για το πολύνεκρο ναυάγιο
Ναυάγιο στην Πύλο (3)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο θα γίνει σήμερα στις 19:30 στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας, οι Ομάδες Γυναικών Ναυπλίου και Άργους, η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Ναυπλιέων.

Οι Ομάδες Γυναικών Ναυπλίου και Άργους

Οι Ομάδες Γυναικών Ναυπλίου και Άργους αναφέρουν:

«Οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου καταδικάζουν ένα ακόμα έγκλημα που αυτή τη φορά συντελέστηκε ανοιχτά της Πύλου Μεσσηνίας.  Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που ήρθε να προστεθεί στην λίστα των ναυαγίων με θύματα αθώους  ανθρώπους  στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

 Εκατοντάδες ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους αναρίθμητα γυναικόπαιδα, πνίγηκαν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους πολέμους, τη φτώχεια, το θάνατο, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται συνεχώς.

 Η ανείπωτη αυτή τραγωδία είναι αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις  που ακολουθούν τις οδηγίες της ΕΕ για ένταση της καταστολής με τη Frontex, με τα ορατά και αόρατα τείχη της ντροπής, τις απελάσεις, τον διωγμό σε βάρος οικογενειών και κατατρεγμένων ανθρώπων.

Οι γυναίκες της περιοχής μας  με την αλληλεγγύη και την ευαισθησία που έχουμε δεν πρέπει να θεωρούμε  ως “κανονικότητα” αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα, ως εργαζόμενες, ως άνεργες , ως μανάδες, ως κόρες, να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας και την αντίθεση μας στην βαρβαρότητα.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!

ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ!

ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΝΙΓΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΕΚΡΑ  ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Όλες και όλοι την  Πέμπτη  15/06 στις 7:30 στην Ενδέκατη. Ναύπλιο.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τα σωματεία του νομού  μας.

Δεν θα συνηθίσουμε την βαρβαρότητα  , δεν κλείνουμε τα μάτια σε ένα ακόμα έγκλημα!»

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας σημειώνει:

«Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας καταγγέλλει το νέο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα, στα ανοιχτά της Πύλου. Ο τραγικός απολογισμός των 79, μέχρι στιγμής, νεκρών και των εκατοντάδων αγνοουμένων, με τον αριθμό συνεχώς να αυξάνεται κι ανάμεσα σε αυτούς να βρίσκονται πολλά γυναικόπαιδα, επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τη βαρβαρότητα της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που επί της ουσίας καταστρατηγεί τη Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων, το σημερινό ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου αποκαλύπτει ότι η «κανονικότητα» της ΕΕ βρωμάει μπαρούτι και αίμα.

Είναι έκθετοι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και όλα τα κόμματα του ευρωατλαντισμού, που άλλοτε ως κυβέρνηση και άλλοτε ως «δημιουργική» αντιπολίτευση με την πολιτική τους στήριξαν και στηρίζουν όλους τους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που σπέρνουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και γεννάνε την προσφυγιά. Στήριξαν και στηρίζουν τις αντιδραστικές αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενάντια στους ξεριζωμένους. Φέρνουν βαριές ευθύνες για την ένταση της καταστολής απέναντι στους μετανάστες – πρόσφυγες, για τη δημιουργία της Frontex, για τους φράχτες, για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τις απελάσεις.

Το παραμύθι με τις λίστες των λεγόμενων «ασφαλών» χωρών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των ξεριζωμένων. Αντίθετα, ευνοεί τα κυκλώματα των διακινητών που δράνε ασύδοτα σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων, οδηγώντας τους σε ταξίδια χωρίς επιστροφή.

Φτάνει ως εδώ! Δεν θα αφήσουμε να γίνουν κανονικότητα τα καθημερινά ναυάγια στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο! Ο θυμός και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένη πάλη!

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Να εκφραστεί αποφασιστικά η διεθνιστική αλληλεγγύη του λαού μας στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Να διεκδικήσουμε την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους!

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας καλεί τους αγωνιστές και τους φίλους του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία και οι φορείς της Αργολίδας σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19:30 μ.μ., στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο.»

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Όπως τονίζει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

«Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ξεριζωμένων ένα βήμα δίπλα μας, ανοιχτά της Πύλου Μεσσηνίας έρχεται να προστεθεί στην αιματοβαμμένη λίστα των ανάλογων ναυαγίων στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο κάθε χρόνο.

Γυναίκες, μικρά παιδιά, αθώοι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν από την χώρα τους, πνίγηκαν ζωντανοί.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ! ΉΤΑΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Την ίδια ώρα που τα επιτελεία της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων προετοιμάζουν τις διαπραγματεύσεις για το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για την μετανάστευση και το Άσυλο, οι κυβερνήσεις των λεγόμενων πρώτων χωρών υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές.

Το προωθούμενο νέο Σύμφωνο επισφραγίζει την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων. Η καταστολή της frontex, οι ορατοί και αόρατοι φράχτες, ο εγκλωβισμός στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι απελάσεις και οι λίστες των λεγόμενων «ασφαλών» χωρών είναι αυτά που γιγαντώνουν την δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνουν τους ανθρώπους στον πάτο  της θάλασσας.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καλεί τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημα τους ενάντια στην «κανονικότητα» των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στις θάλασσες του Αιγαίου.

  • Να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο.
  • Να διεκδικήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, Την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων που και αυτοί ήταν κάποτε εργαζόμενοι στην  χώρα τους και τους πέταξαν έξω.
  • Να καταργηθεί όλο το άδικο πλαίσιο καταστολής σε βάρος τους.

Εκφράζουμε την θλίψη μας, την αλληλεγγύη μας και την οργή μας, στο δρόμο του αγώνα. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα!

Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», η απάντηση είναι μόνο μια : οι ζωές των ανθρώπων!»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Ναυπλιέων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Ναυπλιέων κάνει αναφορά στο ποίημα του Γ. Ρίτσου λέγοντας τα εξής:

«Τα παιδιά θέλουν παπούτσια

τα παιδιά θέλουν ψωμί

θέλουνε και φάρμακα

δούλεψε και συ.

Γέλα κλαίγε κι όλο λέγε

το παιδί: Ζωή.

Τίποτ’ άλλο, Ζωή.

Ζύμωνε στη σκάφη

πρώτο σου ζυμάρι, πρώτο σου ψωμί

ένα καλυβάκι μια μικρούλα αυλή

για το παιδί…»

Γ. Ρίτσος

”Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Ναυπλιέων εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό πολύνεκρο έγκλημα όπου εκατοντάδες νεκροί και αγνοούμενοι πρόσφυγες, παιδιά και ολόκληρες οικογένειες ξεβράζονται στις ακτές της Πύλου.

Κανένας άνθρωπος κανένα παιδί δεν αξίζει να χάνει τη ζωή του, να γίνεται θύμα εκμετάλλευσης των κυκλωμάτων των διακινητών.

Εμείς οι γονείς ενώνουμε  τη φωνή μας με των παιδιών μας, μαζί με σωματεία & μαζικούς φορείς του νομού που καλούν σε διαμαρτυρία σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 7:30 στην ενδεκάτη στο Ναύπλιο”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis