home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πύλος: Ενεργοποίηση του Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών – Στην Καλαμάτα η Σακελλαροπούλου

Ενεργοποιήθηκε και η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών
Ναυάγιο στην Πύλο 11

Μετά το ναυτικό ατύχημα που έλαβε χώρα σήμερα στην κεντρική Μεσόγειο σε διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, νοτιοδυτικά της Πύλου, και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και στη συνέχεια με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών.

Η τραγωδία από το ναυάγιο, συνεχίζει να εξελίσσεται στα διεθνή χωρικά ύδατα 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 78. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου, της Καλαμάτας, της Τρίπολης, της Σπάρτης και της Κυπαρισσίας έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Οι φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των θανόντων έχουν προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου, μόλις ολοκληρωθεί το έργο της έρευνας και διάσωσης – το οποίο βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής – να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των θανόντων.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στην Καλαμάτα η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε εκτάκτως την Καλαμάτα, σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023. Η κα Σακελλαροπούλου μετέβη στο λιμάνι της πόλης, όπου έχουν μεταφερθεί οι διασωθέντες από το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα ανοιχτά της Πύλου.

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο
Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο // ΦΩΤΟ: fb Panagiotis Nikas

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε ενημέρωση για το πολύνεκρο ναυάγιο και για τη κατάσταση των διασωθέντων από ανώτατα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Υγειονομικής Περιφέρειας και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.

Ακολούθως, υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, παρουσία του Κλαδάρχης Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Λιμενικού Σώματος, του Δημάρχου Καλαμάτας, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τ. Βουλευτών Μεσσηνίας, του Κεντρικού Λιμενάρχη Καλαμάτας, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, του Προέδρου του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια η κα Σακελλαροπούλου μετέβη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των μεταναστών που νοσηλεύονται εκεί, όλοι εκτός κινδύνου.

Φραστικό επεισόδιο της Σακελλαροπούλου με διαδηλωτές

Έντονο διάλογο με διαδηλωτές είχε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου βρέθηκε για να ενημερωθεί για το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης ανοιχτά της Πύλου.

Εκεί, μία ολιγάριθμη ομάδα συγκεντρωμένων αποδοκίμασε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πηγαίνει προς το μέρος τους και να ανοίγει κουβέντα μαζί τους.

«Μην νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο», τους ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σακελλαροπούλου, με μία από τους διαδηλωτές να της απαντά: «Δίκιο έχει αυτός που έχει πιο δυνατή την αλληλεγγύη».

Ο διάλογος

Διαβάστε τον διάλογο που ακολούθησε:

Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τη δική σας προεδρία, τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»…

ΠτΔ: «Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν οι διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».

Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;»

ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ, τώρα, εδώ;»

Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»

ΠτΔ: «Ναι, γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»

Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωθηρία (sic) και εδώ και αλλού και στα Τέμπη»

ΠτΔ: «Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου»

Πολίτης: «Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς»

ΠτΔ: «Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι…»

Πολίτης: «Σας παρακαλώ πολύ»

Πολίτης: «Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή»

Δείτε το βίντεο:

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis