home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τα αυξημένα road trips σε Ναύπλιο, Καλαμάτα και Μάνη φέρνουν άνθηση στα Airbnb

Όλα δείχνουν ότι θα καταγραφεί ραγδαία αύξηση του οδικού τουρισμού ιδιαίτερα σε τουριστικά θέρετρα της Πελοποννήσου – Πώς συνδέεται αυτό με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις
airbnb

Από τις αρχές του 2022, είχε διαφανεί ότι ο τουρισμός υψηλών προδιαγραφών θα επανέλθει συντομότερα από τον μαζικό τουρισμό και θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019, ειδικά όσον αφορά στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, επιλογή που προτιμάται και από χαμηλότερου budget τουρίστες.

Παράλληλα, όλα δείχνουν ότι θα καταγραφεί ραγδαία αύξηση του οδικού τουρισμού ιδιαίτερα σε τουριστικά θέρετρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και σε ηπειρωτικούς προορισμούς που αναδείχθηκαν εν μέσω πανδημίας (Αχαΐα, Ηλεία), προορισμοί που πλέον καταγράφουν αύξηση της δυναμικής των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως η Airbnb.

Ποντάρουν στη βραχυχρόνια μίσθωση

Όλα τα άνωθεν αισιόδοξα μηνύματα για το περσινό καλοκαίρι, επισφραγίστηκαν από τα στοιχεία της AirDNA όπου κατέγραψε αύξηση της ζήτησης για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κατά 232% τους καλοκαιρινούς μήνες της περσινής χρονιάς, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης που αναμένεται και τη φετινή σεζόν σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί ιδιοκτήτες έσπευσαν να εγγράψουν τα ακίνητα τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με στόχο την αύξηση των εσόδων τους.

Παράλληλα, η ραγδαία αύξηση που καταγράφεται, τροφοδοτεί και την επένδυση σε εξοχικές κατοικίες ιδιαίτερα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Πελοπόννησος για road trips

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να γνωρίσουν εκ νέου άνθηση τα περίφημα «road trips» στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρα μας.

Το κόστος μετακίνησης πλέον δεν είναι αμελητέο, και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την επιλογή των εκδρομέων τους καλοκαιρινούς μήνες. Στα πλαίσια αυτά εκτιμάται πως αρκετοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών με στόχο τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμων.

Η Πελοπόννησος αποτελεί διαχρονικά έναν από τους top καλοκαιρινούς οδικούς προορισμούς.

Η «άγρια» φύση στη Μάνη τόσο στη Λακωνική όσο και τη Μεσσηνιακή, αποτελεί διαχρονικό οδικό προορισμό τόσο για εγχώριους όσο και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες.

Το Ναύπλιο, αποτελεί προορισμό για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου. Προορισμός που επιλέγουν τόσο οι Αθηναίοι λόγω της κοντινής χιλιομετρικής απόστασης αλλά και πολλοί αλλοδαποί ταξιδιώτες επισκεπτόμενοι τόσο το θέατρο της Επιδαύρου όσο και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας.

Το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες, έχουν αναδείξει τα τελευταία 3-4 χρόνια τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα προορισμό τόσο τριημέρων όσο και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής τη Καλαμάτα είναι πολλές τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών. Η Καλαμάτα, διαθέτει 698 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τον Μάϊο του 2022 κατά 13,31%.

Πίνακας 3

Αποκτά δυναμική η οικονομία διαμοιρασμού

Τα άνωθεν δεδομένα είναι άκρως εντυπωσιακά και αναδεικνύουν εμπράκτως τη δυναμική και τη συμμετοχή της οικονομίας διαμοιρασμού στο νέο μοντέλο του τουρισμού που αναδεικνύεται και ήδη διανύουμε.

Η οικονομία διαμοιρασμού τα τελευταία χρόνια – πριν την πανδημία του κορωνοϊού, ενίσχυσε την ελληνική οικονομία μέσω των εισπραχθέντων φόρων με περισσότερα από 444εκατ €, 68 εκατ.€ το 2017, 176 εκατ.€ το 2018 και περίπου 200εκατ. € το 2019. Το 2022 έφτασε να αποτελεί το 14% της συνολικής τουριστικής δαπάνης. Σε απόλυτα νούμερα η αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα γιγαντώθηκε στα 3,3 δισ. ευρώ το 2022 από 2,96 δισ. ευρώ που ήταν το 2019 και 1,42 δισ. ευρώ το 2016.

Τη φετινή χρονιά, στόχος είναι η αύξηση των εσόδων κατά 10% σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από newmoney.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis