home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

1ο Funκόσμιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής στο Ναύπλιο

Στον απόηχο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στις 12 Ιουνίου, έκθεση έργων τέχνης
funκόσμιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής (1)

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στον ιστορικό χώρο του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Funκόσμιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Εισηγητές του συνεδρίου ήταν οι μαθητές – σύνεδροι της Α, Β και Γ1 τάξης του σχολείου.

Θεματικοί άξονες του συνεδρίου υπήρξαν η αρχιτεκτονική του ανθρώπινου σώματος, η ανθρώπινη κίνηση και η συμβολή των αρθρώσεων σε αυτήν, η φιλοσοφική προσέγγιση της ανθρώπινης κίνησης, η ποιοτική διάσταση της εκούσιας ανθρώπινης κίνησης και η αξιοποίηση της κινητικής επιδεξιότητας τόσο στη ζωή, όσο και στον αθλητισμό, καθώς και η υγιεινή διατροφή και η αξία της.

Ο Ναυπλιώτης επιστήμονας Ευάγγελος Μιχελάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου της Alberta στον Καναδά, με εύστοχο και ευαίσθητο τρόπο, μέσω βιντεοσκοπημένης εισήγησης, μίλησε στους μικρούς «μεγάλους επιστήμονες και καλλιτέχνες» για τη λειτουργία της καρδιάς και τη συμβολή της σωματικής άσκησης αλλά και της φιλίας στην προαγωγή της υγείας και της ποιότητας της ζωής.

Η πολυβραβευμένη ιατρός Λοιμωξιολόγος Γαρυφαλλιά Πουλάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), έκανε βιντεοσκοπημένη εισήγηση, δηλώνοντας “Funταχού παρούσα” σε επιστημονικά συνέδρια. Η Γαρυφαλλιά Πουλάκου, απόφοιτος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, μίλησε για τη συμβολή της υγιεινής διατροφής στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αποφυγή λοιμώξεων και φλεγμονών, αλλά και στην αξία της αρμονίας και της συνεργασίας μυαλού, ψυχής και σώματος στη ζωή μας.

Στον απόηχο της διοργάνωσης του 1ουFunκόσμιου διεπιστημονικού συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στις 12 Ιουνίου, έκθεση έργων τέχνης, η οποία δεν κατέστη δυνατόν να λάβει χώρα στον κατάμεστο από κόσμο χώρο του Βουλευτικού, την ημέρα λήξης του συνεδρίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis