home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τουριστική Σχολή Άργους: Αποφοίτησαν, βραβεύτηκαν και ξεκινούν πρακτική άσκηση

Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των μαθημάτων της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης – ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου του Υπουργείου Πολιτισμού στο Άργος
Αποφοίτηση Τουριστική Σχολή Άργους (1)

Την Πέμπτη το απόγευμα 8 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Κωνσταντοπουλείου Μεγάρου, στο Άργος, οι μαθητές -τριες το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και η διεύθυνση της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου πραγματοποίησαν την λήξη μαθημάτων για το εκπαιδευτικό έτος 2022 2023.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι συγγενείς των μαθητών -τριών, ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιώργος Γαβρήλος, η πολιτεύτρια της ΝΔ Σόνια Ταντάρου – Κρίγκου, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Πέτρος Μαρλαγκούτσος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης.

Στην εκδήλωση ο Διευθυντής της σχολής Κωνσταντίνος Καχριμάνης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τις δράσεις του ΙΕΚ του σχολικούς έτους 2022 2023 καθώς και την νέα ειδικότητα για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής.

Ευχήθηκε επίσης καλή πρακτική άσκηση σε όλους τους μαθητές -τριες που ξεκινά στα μέσα Ιουνίου σε τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αποφοίτηση Τουριστική Σχολή Άργους (4)

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι μαθητές -τριες με την καλύτερη επίδοση στα μαθήματα, στα εργαστήρια, στην συμπεριφορά αλλά και στις γραπτές εργασίες στην επιχειρηματικότητα και διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν τις γαστρονομικές δημιουργίες των μαθητών -τριών σε μπουφέ με έδεσμα γλυκό και ποτό ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και επίσκεψη στους εσωτερικούς χώρους του Κωνσταντοπουλείου Μεγάρου για όσους επιθυμούσαν να γνωρίσουν τους χώρους μαθημάτων αλλά και τις σημαντικές εσωτερικές του κτηρίου οροφογραφίες και διακόσμους.

Η Τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελ/σου βρίσκεται στην πόλη του Άργους από το καλοκαίρι του 2012 και έχει αναπτύξει 11 τμήματα με τις παρακάτω 4 ειδικότητες σε πρωινή και απογευματινή λειτουργία που ξεπερνούν σε δύναμη τους 180 μαθητές -τριες κατ έτος:

  • Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας Σεφ
  • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό ( Τουριστικό Πρακτορείο)
  • Τεχνικός Αρτοποίας – Ζαχαροπλαστικής

Η φοίτηση είναι διετής με 6μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και οδηγεί μετά από εξετάσεις πιστοποίησης σε Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων με προοπτική εισαγωγής σε ΑΕΙ κατόπιν σχετικών εξετάσεων και αντίστοιχης προκηρύξεως.

Αποφοίτηση Τουριστική Σχολή Άργους (2)

Ανδριανός: Κάθε χρόνο η σχολή αποδεικνύει την αξία της

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην τελετή λήξης των μαθημάτων της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης – ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου του Υπουργείου Πολιτισμού στο Άργος.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων επεσήμανε πως κάθε χρόνο η σχολή αποδεικνύει τη μεγάλη αξία της για την ευρύτερη τοπική κοινωνία καθώς προσφέρει στους σπουδαστές τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να σταδιοδρομήσουν με αξιώσεις σε επαγγέλματα υψηλής προστιθέμενης αξίας, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την ποιοτική και τη βιώσιμη διάσταση της τουριστικής ανάπτυξης.

Αποφοίτηση Τουριστική Σχολή Άργους (3)

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis