home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Εύλογα ερωτηματικά για την νέα γέφυρα του Ερασίνου

Γέφυρα Ερασίνου, ένα ιστορικό γεφύρι συνδεδεμένο με την ιστορία της Ν. Κίου
Νέα Κίος

Φαίνεται πως έχουν βάλει στόχο να αφανίσουν τον Ερασίνο από την μνήμη μας. Αρχικά ήθελαν να τον αντιμετωπίσουν σαν επικίνδυνο χείμαρρο και να τροποποιήσουν την κοίτη του που χαράχτηκε στο πέρασμα των αιώνων.

Αφού απέτυχαν σε αυτό, χάρη στην παρέμβαση της Κοινωνίας και ιδιαίτερα των κατοίκων της Νέας Κίου, τώρα επιχειρούν να αντικαταστήσουν την μεταλλική γέφυρα με μια τσιμεντένια, αλλοιώνοντας έτσι την εικόνα της εκβολής του Ερασίνου στην Θάλασσα.

Αλήθεια θα πρέπει να είναι κανείς εντελώς ξένος στην περιοχή για να μην θυμάται την γέφυρα αυτή και την σύνδεσή της με τους λουόμενους, τις εποχές που όλο το Άργος επισκεπτόταν την Ν. Κίο. Η γέφυρα δεν αποτελούσε μόνο συνδετήρια αρτηρία με την παραλία (τότε δεν υπήρχε ο δρόμος Ν. Κίος – Μύλοι και Ν. Κίος Ναύπλιο) αλλά και σημείο για τις βουτιές των πιο θαρραλέων στο ποτάμι για να εισπράττουν τον θαυμασμό των κοριτσιών.

Εύστοχα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα αντικατάστασης μιας γέφυρας που δεν παρουσιάζει προβλήματα με μια άλλη, άσχετη με την ιστορία της Ν. Κίου προβάλει ο Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Άργους Μυκηνών Νίκος Κοντός, αλλά φαίνεται πως κάποιοι εμφανίζονται υπέρμαχοι των νεωτερισμών μη σεβόμενοι την ιστορική μνήμη της περιοχής. ΄

Ο κ. Κοντός με νεώτερη επιστολή του υποστηρίζει ότι: “Δεν θα απαντήσω σε «ειδικούς» στα ΜΜΕ που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει επάγγελμα τη ενεργό συμμετοχή σε αυτοδιοικητικά του Τόπου μας, διότι αυτό δεν βοηθάει στην ουσία της πραγματικότητας.

Δεν χρειάζεται να εξηγήσω ότι είμαι υπέρ της αλλαγής της Γέφυρας, σε μια σύγχρονη για λόγους ασφαλούς διέλευσης με την διατήρηση όμως της αρχιτεκτονικής οπτικής της υπάρχουσας ιστορικής Γέφυρας. Δεν είμαι ειδικός! Άλλωστε το αναφέρω στην προηγούμενη ανακοίνωση μου.

Η διαβούλευση και η συζήτηση για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και την προοπτική της περιοχής μας σε συνδυασμό με την ιστορία και ιδιαίτερα τον πολιτισμό είναι απαραίτητη. Αυτά τα λίγα έχω μάθει στην ενασχόληση μου με τα κοινά, σε συλλόγους και σε φορείς όπου συμμετείχα και εξακολουθώ να συμμετέχω για πάνω από τριάντα χρόνια.

Ας ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος δια ζώσης και όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη της Νέας Κίου. Είναι απαραίτητο και ουσιαστικό να γίνεται με κανόνες και με την συμμετοχή, συνδρομή όλων μας. Έτσι, μπορούμε να βάλουμε ο καθένας μας το λιθαράκι για μια βιώσιμη πόλη χωρίς προκαταλήψεις και ταμπέλες”.

ερασίνος

Υ.Γ Τα σκουριασμένα μυαλά, τρία χρόνια πριν, ήταν υπέρμαχοι του έργου παρωδία αντιπλημμυρικής προστασίας και καταστροφής του Ερασίνου ποταμού με επένδυση των πρανών του με σαρζανέτ, έργο το οποίο ευτυχώς με την συνδρομή και κινητοποίηση των κανονικών ενεργών πολιτών ακυρώθηκε στην πράξη!

Τα ίδια σκουριασμένα μυαλά επιχαίρουν σήμερα με την επικείμενη αντικατάσταση της ιστορικής γέφυρας του Ερασίνου και με την καταστροφή της ιστορικής μνήμης των ανθρώπων της Νέας Κίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis