Home design
home design

Νέα Κίος: Γίνεται αξιοθέατο η παλιά μεταλλική γέφυρα του Ερασίνου που θα αντικατασταθεί

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών θα τη συντηρήσει και θα την τοποθετήσει σε παρακείμενο χώρο ώστε να διατηρήσει ζωντανή τη συλλογική μνήμη
Νέα Κίος λιμάνι (15)

Πριν λίγες μέρες υπογράφηκε η σύμβαση για την αντικατάσταση της παλιάς σκουριασμένης μεταλλικής γέφυρας του Ερασίνου ποταμού στη Νέα Κίο, από νέα γέφυρα που θα κατασκευαστεί στο σημείο. Ωστόσο δεν λείπουν οι αντιδράσεις λόγω της ιστορικότητας της υπάρχουσας γέφυρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ανακοινώνει πως θα αναλάβει την κατάλληλη συντήρηση από εξειδικευμένους επιστήμονες της γέφυρας του Ερασίνου, η οποία θα αντικατασταθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θα την τοποθετήσει σε παρακείμενο χώρο ώστε να διατηρήσει ζωντανή τη συλλογική μνήμη και να αποτελέσει η γέφυρα ένα αξιοθέατο το οποίο θα διατηρηθεί τις επόμενες δεκαετίες.

Ερωτήματα για τη γέφυρα του Ερασίνου

Σε άρθρο – παρέμβαση ο Νίκος Κοντός, δημοτικός σύμβουλος Άργους – Μυκηνών, σημειώνει:

«Ένα ιδιαίτερο σημείο αναφοράς της εγκατάστασης των Μικρασιατών προσφύγων στην νέα πατρίδα σβήνει με την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Πολλά τα ερωτήματα προς τις αρμόδιες αρχές.

  1. Θα υπάρχουν μεταλλικά στοιχεία στην νέα γέφυρα που θα παραπέμπουν στην παλιά σιδερένια κατασκευή;
  2. Έγινε κάποια διαβούλευση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου,του Δήμου Άργους Μυκηνών,των κατοίκων της Νέας Κίου και του Τημενίου για την αισθητική της νέας σύγχρονης γέφυρας;
  3. Έχουν προβλεφθεί οι αρνητικές συνέπειες στον χρόνο κατασκευής της Γέφυρας για τους επαγγελματίες ψαράδες και για την επιχείρηση εστίασης;
  4. Γνωρίζοντας ότι κανένα έργο αντίστοιχο δεν τελειώνει στον προβλεπόμενο χρόνο.

Πρόταση μας να υπάρχει άμεσα και πριν ξεκινήσει η κατασκευή, ενημέρωση των κατοίκων από τον εργολάβο, ανάδοχο της νέας γέφυρας για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να παραπέμπουν στην υπάρχουσα κατασκευή χωρίς αυτό να επηρεάζει την ασφάλεια.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του αείμνηστου φίλου της Νέας Κίου Γιώργου Αντωνίου».

Γέφυρα Ερασίνου Νέα Κίος παλιά φωτογραφία
Γέφυρα Ερασίνου Νέα Κίος παλιά φωτογραφία

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Η Νεα Κιος εκπροσωπειται με 4 δημοτικους συμβουλους, δηλ το 10% των συμβουλων ειναι απο την νεα κιο, 2 της δεξιας ο ενας που προσχωρησε στη παραταξη καμποσου, εναν του ΚΚΕ που δεν θα συμμετασχει στις πρισεχεις εκλογες κ το ΝΙΚΟ ΚΟΝΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ συμβουλο κ μοναδικο με φωνη, καταθεση προτασεων κ σοβαρο αντιπολιτευτιμο λογο, η ΝΕΑ ΚΙΟΣ, αντιμετωπιζει πολλα κ σοβαρα πριβληματα η αποκατασταση της γεφυρας ειναι θρυαλιδα μπροστα στην υποβαθμιση της Νεας Κιου 13 ολοκληρα χρονια, με σο βαρη μειωση σε αξια γη, ρυπανση περιβαλλοντος απο το βουνο υψους 50 μ. με σκουπιδια, χωρος μεταφορτωσης σκουπιδιων, εγκληματικοτητα κ πολλα αλλα, Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ αγωνιζεται ανιδιοτελως σχεδον μονος του και θα ηταν χρησιμο ολοι οι Κιωτες να συμπαραταχθουν μαζι του στον τιμιο κ καθαρο αγωνα του αφουγκραζομενος την κοινωνια για μια ΝΕΑ ΚΙΟ που θα βαδισει ΑΛΛΙΩΣ, με αξιοκρατια, δημοκρατια, ανιδιοτελεια, δικαιοσυνη σε ολα τα επιπεδα.

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis